Daugavpils novada dome un pagastu pārvalžu pārstāvji apmeklēja Saldus novadu

foto: saldus.lv
foto: saldus.lv

Šā gada 4.martā Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē domes izpilddirektore Vanda Kezika pastāstīja, ka 1.martā novada domes vadība un pagastu pārvalžu pārstāvji apmeklēja Saldus novadu.

V.Kezika paskaidroja, ka izpilddirektori no visas Latvijas katru mēnesi apmeklē tikšanās Rīgā vai kādā no novadiem un apspriež aktuālas problēmas, jauninājumus un dažādu jautājumu risinājumus.

Šoreiz izpilddirektoru tikšanās notika Saldus novadā. Pēc V.Kezikas vārdiem, tikšanās gaitā tika saņemta noderīga informācija, kura jāpaziņo arī sociālās jomas darbiniekiem. Tāpat Daugavpils novada domes izpilddirektore uzslavēja Saldus novada darbu, kas ir vērsts uz mazo skolu saglabāšanu, uz izglītības jomas darbinieku darbavietu saglabāšanu. Tādēļ kolēģu no Kurzemes pieredze tika apspriesta ar Daugavpils novada Izglītības pārvaldes darbiniekiem.

Neskatoties uz to, ka Saldus novada domes budžets ir mazāks, nekā Daugavpils novada domes budžets, kas liecina par to, ka Latgalei nepieciešama lielāka palīdzība, nekā Kurzemei, dažos jautājumos novada vadība varētu izmantot cita novada kolēģu pieredzi, atzīmēja V.Kezika.


Написать комментарий