Daugavpils pilsētas pašvaldība plāno saglabāt zobārstniecības poliklīniku pašreizējā veidā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Valsts kontrole rekomendējusi Daugavpils pilsētas pašvaldībai apspriest jautājumu par kapitāldaļu turēšanu daļā no uzņēmumiem, tostarp SIA ”Daugavpils zobārstniecības poliklīnika”.

Tādējādi pašvaldībai jāapsver iespēja nodot iestādi privātajās rokās.

Pilsētas vadība nepiekrīt nesen izteiktajam viedoklim par poliklīnikas pakalpojumu, kuri tiek sniegti pieaugušajiem, nodošanu privātajās rokās, jo pašvaldības struktūra nevar pelnīt uz pilsētnieku rēķina.

„Pilsētas zobārstniecības poliklīnika nav ražošanas uzņēmums, kas nes peļņu, tā ir medicīniskā iestāde, kas rūpējas par cilvēku veselību. Likumā „Par pašvaldībām” atrunāts, ka mūsu pienākums ir nodrošināt iedzīvotājus ar šo pakalpojumu – mums jārūpējas par iedzīvotāju veselību”, - uzskata pilsētas Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. 

Pēc viņas domām, nepieciešams, lai poliklīnika strādātu kompleksi – ne tikai ārstētu zobus, bet arī sniegtu citus pakalpojumus, piemēram, zobu raušanu un protezēšanu, veiktu mutes dobuma rentgenu vai sniegtu ortodonta pakalpojumus. Turklāt zobārstniecības poliklīnikas nodošana privātajās rokās novedīs pie pakalpojumu cenu paaugstināšanas, tādēļ pašvaldība esot gatava cīnīties, lai saglabātu poliklīniku pašreizējā veidā.

„Privātie zobārsti nelabprāt nodarbojas ar mutes dobuma un zobu higiēnas profilaktiskajām procedūrām, savukārt pilsētas zobārstniecības poliklīnikā šādi pakalpojumi ir pieejami. Tāpat svarīgi, ka mūsu iedzīvotājiem ir pieejami ortodonta pakalpojumi. Turklāt iestādes peļņa tiek izmantota jaunā aprīkojuma iegādei, lai, apmeklējot zobārstu, mazo un pieaugušo pacientu ciešanas būtu minimālas”, - ir pārliecināta pilsētas Domes priekšsēdētāja.

Atgādināsim, ka zobārstniecības poliklīnika Daugavpilī darbojas jau ap 20 gadiem, tās klientu skaits pieaug ar katru gadu. Pilsētas poliklīnika nodrošina veselu pakalpojumu spektru, kuru šobrīd nevar sniegt neviena cita Latgales iestāde. Piemēram, sniedz bērnu zobārstniecības pakalpojumus, ik gadu apkalpojot ap 28 000 bērnu, strādā brīvdienās, veic skolēnu apskates, kā arī apkalpo gulošus pacientus, maznodrošinātās personas utt.
 


Написать комментарий