Rita Strode: Mēs gribētu, lai skatītājs sajustu, ka Daugavpils teātris attīstās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Katrs var apliecināt, ka labam un kvalitatīvam darbam nepieciešami komfortabli darba apstākļi. Arī Daugavpils teātra aktieriem radās vēl vairāk iespēju pilnībā nodoties savam darbam.

Daugavpils teātra valdes locekle Rita Strode pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pērn ar Kultūras ministrijas, Daugavpils Latviešu kultūras centra atbalstu un izmantojot teātra ietaupījums tika veikti mēģinājumu zāles (tā saucamas Baltās zāles), viesaktieriem domāto viesnīcas numuru, režisoru, scenogrāfu istabu, grimētāju istabas remontdarbi, kā arī tika aprīkota ar izlietni teātra frizētava, nokrāsota skatuve, nomainīti tās mehānismi. Tika atjaunota skaņas un gaismas aparatūra un iegādāta jauna profesionāla aparatūra.
Teātra administrācijas lepnums esot renovētā mēģinājumu zāle, kas tika aprīkota ar rekvizītam domāto istabu. Pēc Ritas Strodes vārdiem, pirms tam mēģinājumi bija dzīvībai bīstami pārkārušos griestu un vecas grīdas dēļ.

„Vasaras laikā, kamēr aktieri atpūtās, mēs ar tehnisko direktoru veicām revīziju, kuras rezultātā tika izvesti seši atkritumu konteineri, katrs no tiem bija 10 tonnu smags. Atvieglojām mūsu rekvizīta speciālistu darbu.

Nākotnē tiek plānots iegādāties videoprojektoru, veikt kostīmu istabas remontdarbus, šajā istabā glabājas pat pirmskara laika kostīmi. Savukārt mūsu lielākais sapnis ir teātra foajē skaists noformējums.

Mēs gribētu, lai skatītājs sajustu, ka Daugavpils teātris attīstās un darbojas tikai viņu dēļ. Arī kolektīvs mums šobrīd ir ļoti labs un mērķtiecīgs”, - pastāstīja Rita Strode. 
 


Написать комментарий