Uzsākta Briģenes ezera labiekārtošanas projekta realizācija Demenes pagastā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Biedrības „Briģenes ezers” vadītājs Arnolds Rimšāns pastāstīja portālam Gorod.lv, ka tika uzsākta projekta „Briģenes ezera labiekārtošana tūrisma pakalpojumu dažādošanai Daugavpils novadā” realizācija, kuru finansē Lauku atbalsta dienests.

Pēc A.Rimšāna vārdiem, projekta mērķis ir veicināt tūrisma attīstību Briģenes ezera teritorijā, saglabājot un labiekārtojot ezera teritoriju un piedāvājot jaunas atpūtas iespējas ezera apmeklētājiem.

Jāatzīmē, ka projekta izmaksas ir 20 000 latu, un tā ietvaros tiks veikti ezera labiekārtošanas darbi, piemēram, ezera krasta tīrīšana, pontona laipas un laivu piestātnes izveide, atpūtas laukuma ierīkošana (tiks izveidota lapene, divi koka galdi ar soliem, koka ģērbtuve un koka tualete), saviem spēkiem tiks iekārtotas ugunskuru vietas.

Tiks veikti arī ar ezera popularizēšanu saistītie pasākumi – tiks izveidotas divas norādes zīmes uz ezeru, divi informatīvie stendi.
Tāpat tiks iegādātas desmit airu laivas, trīs ūdens velosipēdi, kā arī nopirktas drošības vestes.

Sakarā ar to, ka projekta galvenais mērķis ir ezera tīrīšana, tiks iegādāta laiva, ar kuras palīdzību notiks ezera tīrīšanas darbi.
A.Rimšāns paziņoja, ka visi minētie darbi jāveic līdz 2013.gada 01.septembrim.


Написать комментарий