Bieža seksuālo partneru maiņa var novest līdz alkoholismam

foto: glavmed.com.ua
foto: glavmed.com.ua

Interesantu atklājumu ir izdarījuši Jaunzēlandes zinātnieki. Sievietes alkoholisms rodas, ja sieviete bieži nomaina seksuālos partnerus, ziņo portāls proalkogol.com.

Pētījums notika šādi: desmit gadu laikā zinātnieki sekoja sieviešu dzīvesveidam. Pētījumā brīvprātīgi piedalījās 1000 sievietes. Vecumā no 35 – 41 gadam. Reizi divos gados viņas piedalījās aptaujā par viņu dzīvesveidu: bija jānorāda lietojamā alkohola daudzums, seksuālo partneru skaitu, dzimumdzīves aktivitāti. Analizējot rezultātus, zinātnieki bija pārsteigti.

Izrādās, ka sievietes, kurām līdz 20 gadiem bija vairāki seksuālie partneri, 10 reizes vairāk cieta no alkoholisma atšķirībā no viņu vienaudzēm, kurām līdz 20 gadiem bija viens seksuālais partneris vai arī vispār nebija pieredzes dzimumdzīvē.

Sievietēm, kurām 25 gadu vecumā bija vairāki seksuāli partneri saslimšanas risks palielinājās 7 reizes, bet sievietēm no 26 – 40 gadiem – 18 reizes.

Vīriešu vidū nebija manīts sakars starp dzimumdzīves aktivitāti un alkoholismu.

Saņemot tādus rezultātus, zinātnieki sāka pamatīgāk pētīt respondentu dzīvesveidu, lai noskaidrot tādas likumsakarības cēloni. Sievietes, kuru dzimumdzīve ir ļoti aktīva neatkarīgi no viņu sociālā statusa cieš no alkoholisma biežāk salīdzinājumā ar tām sievietēm, kuru dzimumdzīve nav tik aktīva.

Šos rezultātus zinātnieki skaidro sekojoši: viss ir atkarīgs no rakstura, jo bieži mainīt seksuālos partnerus un lietot alkoholu lielos apmēros var tikai impulsīvas sievietes.

Par vīriešiem zinātnieki vēl nevar sniegt šāda veida informāciju.


Написать комментарий