Ķīniešus sanikno autozaglis, kurš nogalinājis mašīnā guļošu mazuli

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ķīnas sabiedrībā sašutumu un dusmas izraisījis kāds autozaglis, kurš nozadzis automašīnu un nogalinājis tajā guļošu bērnu.

Ziņas par noziegumu guva plašu rezonansi valsts medijos un interneta sociālajos tīklos, draudot pat aizēnot otrdien sākto Tautas Nacionālo kongresu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šausminošais noziegums noticis pirmdien, kad zaglis nozaga pie veikala novietotu automašīnu Dziljiņas provinces Čančuņas pilsētā. Izbraucis uz šosejas, noziedznieks ievērojis, ka uz automašīnas aizmugurējā sēdekļa atrodas bērns. Policija stāsta, ka zaglis divus mēnešus veco mazuli nožņaudza un apraka sniegā.

Slepkava policijai padevies otrdien, kad viņa meklēšanā iesaistījās aptuveni 3500 policistu un mediji. Ziņa par notikušo gandrīz trīs miljonu reižu pieminēta sociālajā tīklā "Tencent Weibo" un 400 000 reižu "Sina Weibo", kas ir Ķīnas alternatīva Rietumu pasaulē populārajam "Twitter".

Sociālajos tīklos izskanējuši gan aicinājumi uz nāvessodu, gan pārmetumi vecākiem, kas mazuli atstājuši bez uzraudzības.

Bērna tēvs, kuram pieder veikals, esot atstājis automašīnu iedarbinātu un ar neaizslēgtām durvīm, bet pats devies ieslēgt gaismu iekštelpās, lai pēc tam ienestu bērnu. Mazuļa māte, uzzinot par notikušo, saļimusi un nogādāta slimnīcā, par Ķīnas mediju vēstīto ziņo BBC.

Stingru sabiedrības nosodījumu izpelnījās kāds "Buick" automašīnu izplatītājs Liaoninas provincē. Uzņēmums "Sina Weibo" vietnē publicēja paziņojumu, ka viņu automašīnas ir aprīkotas ar GPS sistēmu, kas ļauj "jebkurā laikā un vietā" atrast nozagto transportu, un aicinot pirkt "Buick". Paziņojumā bija izmantots attēls ar beigtu mazuli un divām jaunām "Buick" automašīnām.
Uzņēmums par nekorekto reklāmu vēlāk atvainojies. 


Написать комментарий