Norisinājusies pirmā tikšanās divpusēja sadarbības tīkla “Zemgale-Novka” ietvaros

foto: D.Kriviņa
foto: D.Kriviņa

Daugavpils novada domes projektu koordinatore Daina Kriviņa paziņoja portālam Gorod.lv, ka janvāra beigās Zemgales vidusskolas delegācija mācību iestādes direktora A.Petkeviča vadībā apmeklēja Novkas vidusskolu, kurā notika Projekta pārvaldes komitejas pirmā sēde.

Tikšanās laikā komitejas locekļi apstiprināja projekta plānu, kas tiks realizēts 20 mēnešu laikā, saskaņoja pasākumu plānu.
Jāatzīmē, ka Zemgales vidusskola sadarbībā ar baltkrievu partneriem piedalījās konkursā un saņēma ES grantu pārrobežu sadarbības programmas „Latvija-Lietuva-Baltkrievija” ietvaros projekta „Izglītības kapacitātes stiprināšana, izveidojot divpusēju sadarbības tīklu „Zemgale-Novka”” realizācijai.

Jāatzīmē, ka minētajā sēdē piedalījās Vitebskas rajona izpildkomitejas vadītāji: izpildkomitejas priekšsēdētāja vietnieks G.Filipenko, Izglītības nodaļas vadītāja O.Rjazanova un Izglītības nodaļas vadītājas vietnieks B.Udovičenoks. Vitebskas rajona izpildkomiteja esot ļoti ieinteresēta šajā projektā, jo tas ir pirmais Vitebskas apgabala investīciju projekts izglītības jomā.

Pēc D.Kriviņas vārdiem, viņi piedalījās ekskursijā pa skolu. Īpaša interese tika izrādīta par planetāriju, ekoloģijas kabinetu, fitobāru, kurā skolas psihologs rīko nodarbības skolēniem un pedagogiem. Delegācija apmeklēja arī Novkas vidusskolas vasaras bāzi, kas atrodas ārpus pilsētas, skaistajā silā, šī bāze tiek izmantota skolēnu atpūtas organizēšanai ne tikai vasarā, bet arī visa gada garumā.

Runājot par projekta nākamo posmu, jāmin, ka aprīļa vidū Latvijā tiks organizēta nometne Novkas un Zemgales vidusskolu skolotājiem un skolēniem. Piecu darba dienu laikā skolēni un skolotāji dalīsies pieredzē zinātniski pētnieciskajā darbā, pievērsīsies astronomijai, profesionālās programmas apguvei, piedalīsies semināros un meistarklasēs. Pēc Zemgales vidusskolas pasākumu rīkotājas Jeļenas Vasiļjevas vārdiem, iepazīšanās ar Latvijas kultūru u tradīcijām, kā arī sporta un izklaides pasākumi ļaus partneriem gūt spilgtu priekšstatu par novadu.



Написать комментарий