Japāna nomira pensionārs, jo 25 slimnīcās viņam atteicās sniegt palīdzību

foto: novate.ru
foto: novate.ru

Japānas pilsētas Kuki iedzīvotājs nomira, jo slimnīcās 36 reizes viņam atteica sniegt palīdzību, ziņo portāls www.internovosti.ru.

Rezultātā elpceļu slimība progresēja un pensionārs vēlreiz izsauca neatliekamo ātro palīdzību, taču nevienā slimnīcā neatradās brīvās palātas un ārsta, kurš varētu sniegt palīdzību.

Atbraukušie mediķi plānoja viņu ievietot ātrās palīdzības mašīnā un aizvest uz tuvāko slimnīcu, kur ir reanimācijas nodaļa.

Diemžēl ne tuvākajā, ne arī citās slimnīcās nebija brīvo vietu, kur varētu noguldīt pensionāru. Visās slimnīcās bija atteikta palīdzība, jo reanimācijas nodaļās nebija brīvo vietu un neatradās arī brīvo speciālistu, kuri varētu sniegt palīdzību. Ātrās palīdzības ārsti dažās slimnīcās vērsās vairākas reizes, bet viņiem vienalga bija atteikts.

Rezultātā ātrās palīdzības mašīnas devās uz Ibaraku, ceļš aizņēma vairāk kā pusstundu. Pensionārs nomira ātrās palīdzības mašīnā, nodzīvojot apmēram 20 minūtes. Kad ātrās palīdzības mašīna ieradās Ibarakas slimnīcā vīrietis jau bija miris.

Šis incidents notika 2013.gada janvārī, toties masu saziņas līdzekļiem par to palika zināms tikai tagad. Nekas nav teikts arī par vīrieša nāves cēloni.


Написать комментарий