Igaunijas bērnu namā mirusi vecākiem atņemta meitenīte

foto: delfi.ee
foto: delfi.ee

Tallinas bērnu namā svētdien mirusi kāda nepilnus divus gadu veca meitenīte, kas bijusi izņemta no kādas nabadzīgas daudzbērnu ģimenes.

Uz bērnu namu svētdien ieradusies ātrā palīdzība un policija. Likumsargi norāda, ka uz meitenītes ķermeņa vardarbības pēdas nav atklātas, bet lēmumu par krimināllietas ierosināšanu pieņems pēc ekspertīzes, raksta igauņu "Delfi".


Meitenīte vecākiem atņemta jau dzemdību namā - trīs dienas pēc piedzimšanas. Sociālie dienesti tiesā paskaidrojuši, ka sešu bērnu vecāki, lai arī nav ne alkoholiķi, ne narkomāni, ne noziedznieki, nespēj pienācīgi rūpēties par savām sešām atvasēm.

Nabadzīgie vecāki, kuriem nav pastāvīga darba, nesot spējīgi nodrošināt arī pienācīgu medicīnisko palīdzību meitenītei, kas piedzima ar psihomotorās attīstības traucējumiem, pamatoja dienesti.

Tallinas bērnu nams meitenītes nāves iemeslus žurnālistiem komentēt atteicās, norādot, ka lietu izmeklē policija. Bērna vecāki, kas mazuļa atņemšanai pretojušies, jau ilgāk par gadu gaida tiesas spriedumu šajā lietā, skaidro "Delfi.ee". Pagājušajā gadā arī sākta tiesiskā izmeklēšana par to, kāpēc seši ģimenes brāļi un māsas nosūtīti uz dažādām sociālajām iestādēm.


Написать комментарий