Pērn Daugavpils novadā realizētās programmas «Algotie pagaidu sabiedriskie darbi pašvaldībās» ietvaros izveidotas 834 darbavietas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka 2012.gadā programmas „Algotie pagaidu sabiedriskie darbi pašvaldībās” ietvaros tika izveidotas 834 darbavietas, kā rezultātā ar darbu tika nodrošināti 19 pagastu 1294 bezdarbnieki.

A.Jegorova atzīmēja, ka 13 pagastos ar tā saukto „simtlatnieku” nodarbinātību nodarbojās Sociālie dienesti, bet vēl 6 pagastos – Komunālās saimniecības dienesti. Bezdarbnieki nodarbojās ar dažādu darbu izpildi – labiekārtoja teritorijas, nodrošināja veco cilvēku aprūpi utt.

Kā piemēru Sociālā dienesta vadītāja minēja Līksnas pagastu, kurā pērn pateicoties „simtlatniekiem” tika labiekārtots jaunlaulāto parks, kas priecē savus apmeklētājus. Vēl viens veiksmīgs piemērs esot Demenes pagasts, kur atrodas bērnu no sociālā riska ģimenēm atbalsta centrs, kurā ar bezdarbnieku palīdzību tika veikts kosmētiskais remonts, kā arī organizēta vasaras nometne bērniem no maznodrošinātām ģimenēm. Šajā sakarā arī šogad tiek plānots organizēt šāda veida nometnes.

Pēc A.Jegorovas vārdiem, Sociālā dienesta darbinieki ļoti priecājas, ka pateicoties šai programmai bezdarbniekiem ir iespēja saņemt atalgojumu, tomēr, žēl, ka strādājot pilnu darba dienu, cilvēki nesaņem sociālās garantijas.

Runājot par programmas „Algotie pagaidu sabiedriskie darbi pašvaldībās” ietvaros plānotiem šā gada pasākumiem, jāmin, ka šā gada pirmajos četros mēnešos tika izveidotas 205 darbavietas. Kā arī šobrīd tiek analizēts, cik daudz papildvietu varētu izveidot zemnieku saimniecībās, pagaidām tās esot 122 darbavietas, tomēr vēl pāragri runāt par to finansiālo atbalstu.


Написать комментарий