Lielbritānijā ar cukura diabētu slimo trīs miljoni cilvēku

foto: czech-rurepublic-gb.ru
foto: czech-rurepublic-gb.ru

Lielbritānijā trīs miljoniem cilvēku ārsti ir konstatējuši cukura diabētu, par to ziņo Lielbritānijas Veselības aizsardzības organizācija. Šis rādītājs var ļoti noslogot NHS organizācijas darbību, ziņo portāls smiua.net.

Lielākā daļa cilvēku slimo ar otrā tipa diabētu. Ārsti paredz, ka tas ir saistīts ar straujo sabiedrības novecošanu, kā arī tas, ka liekā svara problēma skar Lielbritānijas lielāko daļu.

Ārsti uzskata, ka vēl 850 000 cilvēku nav griezušies pie ārstiem, kaut viņiem ir otrā topa diabēts. Šogad saslimušo cilvēku skaits palielinājās par 132 000 cilvēku salīdzinājuma ar pagājušo gadu.

1996.gadā ar abu tipu diabētu saslimušo skaits bija 1,4 miljoni cilvēku. Šodien šis skaitlis ir trīs miljoni. Apmēram 90% slimo ar otrā tipa diabētu. Ārsti paredz, ka līdz 2025.gadam šis skaitlis palielināsies līdz 5 miljoniem.

Katru gadu Anglijā un Velsā no cukura diabēta nomirst 24 000 cilvēku, ar katru gadu šī situācija pasliktinās, tāpēc nepieciešams veikt pasākumus, kuri spētu novērst šo problēmu.


Написать комментарий