Ludzas iedzīvotāji palīdzējuši aizturēt automašīnu zagli

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Naktī no 2. uz 3.martu Ludzā kāda sieviete pa sava dzīvokļa logu pamanīja, ka nenoskaidrota persona veic aizdomīgas darbības blakus viņas automašīnai.

Lai nepieļautu iespējams pretlikumīgo darbību turpināšanu, sieviete lūgusi pēc palīdzības savu kaimiņu, kurš devās ārā un aizturēja aizdomīgo personu. Pēc aizturēšanas tika izsaukta policija un aizturētais tālākai rīcībai nodots policijas darbiniekiem.

Precizējot notikušā apstākļus, noskaidrots, ka 1988.gadā dzimis vīrietis tik tiešām mēģinājis nozagt minēto automašīnu Audi, kas bija novietota neapgaismotā daudzstāvu mājas pagalmā un nebija aprīkota ar signalizācijas sistēmu. Tas fakts, ka transportlīdzeklis nav aprīkots ar signalizāciju, zagli iedrošināja zādzības mēģinājumam, jo pirms savu noziedzīgu nodomu uzsākšanas viņš rūpīgi pārbaudījis vai auto ir vai nav ar aprīkotas ar signalizāciju.

Par zādzības mēģinājumu policijā tika uzsākts kriminālprocess. Veicot izmeklēšanu uzsākta kriminālprocesa ietvaros, policijas darbinieki noskaidrojuši aizturētā saistību ar vēl vienas automašīnas zādzību. Fakts par tās zādzību bija iereģistrēts februāra mēneša sākumā, kad naktī no kādas mājas pagalma Ludzā tika nozagts VW Passat. Operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā, daļēji izjauktais transportlīdzeklis tika atrasts Aglonas novadā un atgriezts īpašniekam.

Agrāk sodītajam vīrietim tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Policija turpina kriminālprocesu izmeklēšanu.


Написать комментарий