Starptautiskās Sieviešu dienas priekšvakarā LCB tika atklāta seno fotogrāfiju izstāde

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Starptautiskās Sieviešu dienas priekšvakarā Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) tika atklāta sievietēm veltītā ceļojošā izstāde.

LCB vadītāja Jeļena Šapkova pastāstīja, ka Latvijas Nacionālās bibliotēkas ceļojošajā fotoizstādē "Sievietes fotomirklis" apskatāmas fotogrāfijas gan no LNB krājuma, gan no vairāku privātpersonu arhīviem, kas aptver laika posmu no 19.gadsimta līdz 20.gadsimtam.

Nav noslēpums, ka fotomeistarus vilināja sievietes skaistums dažādos laikos un situācijās. Neskatoties uz to, ka mūsdienās sievietes sociālais statuss ir mainījies, viņas joprojām piesaista mākslinieku un fotogrāfu uzmanību.

Sieviete darbā, mājās, atpūtā, svētkos, ģimenes lokā. Slavenās aktrises, dzejnieces, mākslinieces, dejotājas un pavisam parastas sievietes. No senām, nedaudz naivām, bet ļoti skaistām fotogrāfijām uz mums raugās dažāda vecuma, sociālā stāvokļa un nodarbošanās veida sievietes. Pateicoties fotogrāfijām, iespējams novērtēt aizgājušo laiku tērpu un frizūru aktualitāti, atklāt tā laika ģimenes lomu sievietes dzīvē, profesijas izvēles nozīmi, vērot sievietes attiecības ar laikabiedriem un pašu fotogrāfu.

Pēc Jeļenas Šapkovas vārdiem, tikai sieviete spēj būt stipra un neatkarīga, vienlaicīgi paliekot vāja un trausla. Tieši tāpēc Starptautiskās Sieviešu dienas priekšvakarā visām sievietēm novēlam būt mīlētām, skaistām un neaizstājamām.

Marta garumā visi interesenti var izbaudīt senās fotogrāfijas, apskatot brīnumskaistas un apgarotas sejas, jo izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 15.aprīlim.



Написать комментарий