18.novembra ielas remonta dēļ Daugavpils pilsētas dome izmaksās kompensācijas pārvadātājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu saskaņā, ar kuru nolēma izdalīt līdzekļus no budžeta, kuri ir atvēlēti neparedzētiem izdevumiem kompensāciju izmaksāšanai pārvadātajiem, kuri cieta zaudējumus 18.novembra ielas rekonstrukcijas laikā.

No izdalītajiem līdzekļiem 9 986,09 latus pārskaitīs Daugavpils autobusu parkam, „Nordeka” saņems 168,31 latu, „Norma – A” – 365,25 lati, „Dautrans” – 190,90 lati. Pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova paskaidroja, ka saskaņā ar normatīvo bāzi pašvaldībai, kura ir ceļa apsaimniekotājs jāizmaksā kompensācijas uzņēmumiem, kuriem radās zaudējumi sakarā ar veiktajiem remontdarbiem.

Atgādinām, ka 2012.gadā no 7.augusta līdz 10.novembrim bija slēgts 18.novembra ielas posms no Varšavas ielas līdz Valkas ielai. Sabiedriskais transports apbrauca šo posmu pa Varšavas, Smilšu un Valkas ielām, tādā veidā katru reizi nobrauca liekos 1,3 km.
Deputāti piekrita tam, ka jāizmaksā kompensācijas.

Lēmuma izskatīšanas gaitā bija uzdots jautājums, kāpēc viens un tas pats attālums uzņēmumos tiek novērtēts dažādi, no 0,09 līdz 0,43 latiem. Deputātiem paskaidroja, ka uzņēmumiem ir dažādi patēriņi, jo atšķiras maršruti, autobusi. Domes izpilddirektoram Andrejam Kursītim uzticēja savākt papildinformāciju par šo jautājumu līdz 14.martam, kad notiks atkārtota apspriede.


Написать комментарий