Daugavpils mūzikas vidusskolas skolēni piedalījās konkursā – seminārā par mūsdienu klaviermūziku 1

foto no mūzikas vidusskolas
foto no mūzikas vidusskolas

Kā Gorod.lv pastāstīja Ilona Saevska Daugavpils mūzikas vidusskolas mācību daļas vadītāja, 6.martā Latgales un Lietuvas muzikālajā dzīvē projekta „Mūsdienu māksla Baltijas valstīs” ietvaros notika unikāls pasākums - klaviermūzikas konkurss – seminārs.

Pēc Ilonas Saevskas teiktā starptautiskais projekts sāka darboties 2005.gadā. Septiņu gadu laikā bija izveidota starptautiskā sadraudzība kultūras jomā, bija rīkoti dažādi koncerti un semināri, kuros piedalījās gan pedagogi, gan skolēni no abu valstu mūzikas skolām. Jauno pianistu skaits ir 70 dalībnieki. Daugavpils mūzikas vidusskolas skolēni parādīja augstu līmeni un iepriecināja klausītājus ar saviem brīnišķīgajiem priekšnesumiem.

Par laureātiem kļuva 2.klases audzēkņi Edgars Garais, 8.klases skolniece Marianna Istrate, 10.klases skolniece Anna Kovaleva, diplomus arī saņēma 2.klases skolniece Kornēlija Lapkovska un 7.klases skolniece Kristiāna Patrīcija Litauniece.

Mācību daļas vadītāja atzīmēja, ka šis konkurss, kurš notika Daugavpils mūzikas vidusskolā bija paredzēts projekta „Mūsdienu māksla Baltijas valstīs” ietvaros. Vasarā plāno novadīt trīs dienu nometni Č. Sasnauskasa skolā pedagogiem un skolēniem no Aukštaites un Latgales. Notiks interesanti semināri, nodarbības, meistarklases un skolēnu varēs iepazīties ar Lietuvas etnogrāfisko kultūru.



Написать комментарий

:)
Paldies skolotājiem par izturību un viņu audzēkņiem par centību. Koncerts bija lielisks:)