Daugavpils novada domes sēdē izskatīs priekšlikumu par pabalstiem, ko izmaksās par bērna dzimšanu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Ceturtdien, 7.martā Daugavpils novada domes Sociālās un Finanšu komitejas deputāti atbalstīja priekšlikumu par vienreizējā pabalsta izmaksāšanu par bērna dzimšanu.

Vienreizējā pabalsta apmērs ir 50 lati.

Atgādinām, ka tiesības saņemt šo pabalstu ir Latvijas Republikas pilsoņiem, kā arī nepilsoņiem un ārzemniekiem, kuriem ir personas kods un uzturēšanās atļauja vismaz vienam no vecākiem, jaundzimušo jādeklarē Daugavpils novada administratīvajā teritorijā. Pabalstu izmaksā vienam no vecākiem, bērnam adoptētājam vai aizbildnim. Pieprasījumu par pabalsta saņemšanu jāiesniedz 6 mēnešu laikā kopš bērna dzimšanas, tas attiecas uz bērniem, kuri dzima pēc 2013.gada 1.janvāra ieskaitot.

Lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikšanu pieņem 20 dienu laikā, kad ir saņemti visi attiecīgie dokumenti no bērna vecākiem. Nepieciešamie dokumenti – iesniegums par pabalsta piešķiršanu, un apstiprinājums tam, ka pabalsts vēl nebija saņemts citās pašvaldībās, bērna dzimšanas apliecības kopija (jābūt līdzi arī oriģinālam), bāriņtiesas lēmums par adopciju vai tiesas lēmums par aizbildniecību.

Pabalstu izmaksāšanu veic Daugavpils novada dome saskaņā ar Dzimtsarakstu nodaļas lēmumu. Pabalstu pārskaita uz norādīto kontu 10 dienu laikā no lēmuma pieņemšanas brīža. Pabalstu neizmaksā, ja bērns ir sociālās aprūpes organizācijā.

Tas vēl nav galīgais lēmums, sīkāk par šo jautājumu izskatīs Daugavpils novada domes sēdē 14.martā.

 


Написать комментарий