Domburs par jauno LTV valdi: Dzīvosim, redzēsim

Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ar savu balsojumu ir uzņēmusies atbildību par jaunieceltajiem LTV valdes locekļiem.

Viņi uzskatīja, ka šie cilvēki ir vislabākie un vispiemērotākie, tā portālam Diena.lv uzsvēra kādreizējais LTV žurnālists, raidījuma Kas notiek Latvijā vadītājs Jānis Domburs.

Lūgts komentēt jaunieceltās valdes sastāvu, J.Domburs vien noteica: "Dzīvosim, redzēsim.".

Žurnālists arī atzina, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem gan NEPLP, gan jaunajai valdei būs sabiedriskā pasūtījuma pārskatīšana.

"Ļoti grūti komentēt jaunās valdes sastāvu, jo maz zinu par šiem cilvēkiem," portālam Diena.lv atzina žurnāliste Baiba Strautmane. "Tomēr jāatzīst, domājot par jaunās valdes sastāvu, jūtos stipri samulsusi. Man ne pārāk pareizi šķiet, ka par LTV saturu atbildēs cilvēks, kurš līdz šim ar to nav saskāries (valdes loceklis programmas attīstības jautājumos - Sergejs Ņesterovs – red.). Attiecībā uz Ivaru Belti, man nepatīk, ka pieauguši, gudri cilvēki izvēlas tēlot vientiešus. Runa ir par I.Beltes darbību Pirmajā Baltijas kanālā, kas rada daudzus jautājumus," norādīja B.Strautmane.

"Ja par Rolandu Tjarvi bija skaidri zināms, ko no viņa var sagaidīt, tad I.Beltes gadījumā NEPLP izvēlējās kaut ko jaunu un nezināmu. Varbūt tas arī ir pareizi. Laiks rādīs," bilda B.Strautmane.

"Mums jāmācās uzticēties cilvēkiem, kuri pieņem lēmumus, šajā gadījumā NEPLP. Viņu pieņemtais lēmums ir viņu atbildība un viņu reputācijas jautājums. Cita lieta, ka būtu ļoti svarīgi, lai NEPLP sabiedrībai šo savu lēmumu izskaidro un pamato, " portālam Diena.lv norādīja Sabiedrības par atklātību Delna priekšsēdētāja Inese Voika.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 7.martā, NEPLP nosauca jaunos LTV valdes locekļus. Par LTV valdes priekšsēdētāju ir kļuvis Ivars Belte,  par valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos iecelts Māris Skujiņš un par valdes locekli programmas attīstības jautājumos - Sergejs Ņesterovs.


Написать комментарий