Gulbis turpina uzvaru sēriju un Indianvelsā spēlēs pret Nadalu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien Indianvelsas "Masters Series" turnīra trešās kārtas spēlē ar rezultātu 5-7, 6-3, 6-4 pārspēja pasaules ranga 20.numuru itāli Andreasu Sepi, iekļūstot astotdaļfinālā.

Gulbim, kurš šobrīd pasaules rangā ieņem 67.vietu, šī bija 13. uzvara pēc kārtas. Tikpat gara uzvaru sērija šajā sezonā ir arī ranga pirmajai raketei Novākam Džokovičam no Serbijas.


Indianvelsas "Masters Series" astotdaļfinālā Gulbis spēkosies ar turnīra piekto raketi spāni Rafaelu Nadalu. Nadalam trešajā kārtā nevajadzēja spēlēt, jo viņa pretinieks argentīnietis Leonardo Maijers traumas dēļ maču nevarēja aizvadīt.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Maču Gulbis iesāka pārliecinoši, divas reizes veiksmīgi nospēlējot pie savas serves un reizi laužot pretinieka servi, izvirzoties vadībā ar 3-0. Ceturtajā geimā latvietim bija trīskāršā breikbumba, tomēr Sepi to atspēlēja un nosargāja savu servi. Nākamajās izspēlēs tenisisti punktus guva pie savām servēm, bet devītajā geimā itālis atguva breiku un pēc tam izlīdzināja rezultātu (5-5). Gulbis pilnībā bija zaudējis spēles pavedienu, un kortā viņš darbojās haotiski un sasteigti. 11. geimā Sepi ieguva trīs breikbumbas, no kurām viņš izmantoja otro, jo Latvijas labākā tenisista nervi neizturēja pēc tiesneša aizrādījuma par serves vilcināšanu. Pirmā seta pēdējā izspēlē Gulbis centās atspēlēt servi, panākot 40:40, bet tad sekoja divas kļūdas. Latvietis pēc pirmā seta iedzinējos ar 5-7.

Pēc zaudētā seta Gulbis paņēma "tualetes pauzi". Visticamāk, tas bija taktisks gājiens, lai saņemtos un aizmirstu neveiksmīgo pagriezienu pirmajā setā. Otrā seta pirmajos piecos geimos abi tenisisti guva punktus pie savām servēm, bet tad Gulbis, uzņemot servi, sāka spēlēt agresīvāk, piespieda pretinieku kļūdīties un guva punktu (4-2). Tomēr Sepi uzreiz prata izdarīt spiedienu uz latvieti un atspēlēt zaudēto punktu.

Gulbis nākamo geimu atkal iesāka agresīvi, iegūstot dubulto breikbumbu, tomēr to Sepi atspēlēja (40:40). Tad latvietis izmantoja itāļa kļūdu un pēc tam teicami nospēlēja pēc serves pa līniju. Servējot Gulbim bija divas setbumbas, un ar netveramu servi viņš izlīdzināja rezultātu spēlē.

Izšķirošā seta sākumā abi sportisti punktus guva servējot, bet nedaudz labāk kortā izskatījās latvietis. Tomēr Gulbis, cenšoties gūt breikpunktu, nekautrējās paust sašutumu par savu spēli, un viņš ar kāju iespēra tīklā. Spēles gaita nemainījās un pēc sešiem geimiem rezultāts bija 3-3.

Septītajā geimā pie Sepi serves Gulbim izdevās panākt 40:40. Tad itālis pieļāva dubultkļūdu un pēc tam izsita autā, Gulbim gūstot breikpunktu. Pie savas serves nākamo geimu gulbis iesāka nedroši, tomēr pēc divām teicamām servēm un skaista sitiena viņš panāca rezultātu setā 5-3. Sepi nācās cīnīties par izdzīvošanu šajā mačā, nosargājot savu nākamo servi, bet Gulbis vairs nepieļāva kļūdas, uzvarēja savu servi un iekļuva astotdaļfinālā.

Līdz šim Gulbis un Sepi savā starpā augstākā līmeņa turnīros tikušies četras reizes. Tikai pirmajā savstarpējā spēlē 2008.gadā Austrijā ar 1-6, 6-4, 6-3 pārāks bija Sepi, bet nākamās trīs cīņas uzvarējis Gulbis. Latvijas tenisists bija pārāks divreiz vēl tajā pašā gadā (6-3, 6-7 (7:9), 6-2 "Queens Club" turnīrā Londonā un 3-6, 5-7, 6-3, 7-6 (7:3), 6-3 Deivisa kausā), bet trešo uzvaru Gulbis guva 2010.gadā Dohas turnīra otrajā kārtā (6-4, 7-5).

Latvijas tenisists savu panākumu sēriju iesāka Delrejbīčas turnīrā, kurā startēja jau kvalifikācijā. Pēc uzvarām trīs atlases spēlēm Gulbis aizcīnījās līdz finālam un otro reizi karjerā arī triumfēja šajā turnīrā, bet pagājušajāviņš ar divām uzvarām kvalifikācijā nodrošināja iekļūšanu Indianvelsas "Masters Series" turnīra pamatsacensībās. Indianvelsas turnīra pirmajā kārtā Gulbis ar 6-2, 6-3 uzvarēja spāni Felisiano Lopesu, bet otrajā kārtā sagrāva pasaules ranga devīto numuru Janko Tipsareviču ar 6-2, 6-0.


Написать комментарий