Daugavpils iedzīvotāju vidū dzīvokļa jautājums joprojām ir visaktuālākais

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Par to liecina ikmēneša tikšanās, ko rīko pilsētas valdība. Ir jāatzīmē tas, ka pilsētas iedzīvotāji aktīvi apmeklē šo pasākumu un ir gadījumi, kad pasākuma norises laiku pagarina, jo apmeklētāju un līdz ar to arī jautājumu ir ļoti daudz.

Daugavpils iedzīvotājus uztrauc arī jautājums par konfliktu risināšanu ar saviem kaimiņiem, mājas siltināšanas jautājums un sociālās sfēras jautājumi.

Portālam Gorod.lv Žanna Kulakova pastāstīja, ka Daugavpils iedzīvotāji griežas personīgi pie viņas, jo tos ieinteresēja tas, ka pašvaldība izstrādā jaunus noteikumus, lai dzīvokļus saņemtu jaunās ģimenes.

„Mēs esam uz pareiza ceļa par to liecina arī tas, ka daudzi iedzīvotāji jau tagad grib stāties rindā. Daudzas ģimenes negrib braukt uz ārzemēm, viņi grib veidot ģimeni šeit. Tāpēc nepieciešamas tiem dod darbu un dzīvokli,” teica priekšsēdētāja.

Pašvaldība pašlaik meklē ēku, kuru varēs nopirkt, renovēt un izveidot dzīvokļus ģimenēm. Viens no variantiem ir ēka 18.novembra ielā pie Valsts policijas, diemžēl banka par to pieprasa diezgan lielu summu, ko pašvaldība atļauties nevar.

Izveidojot tāda veida dzīvokļus pilsētā, spētu risināt vairākas problēmas uzreiz. Pirmkārt, jaunieši varētu palikt dzīvot Daugavpilī, otrkārt, paliktu skaistāks pilsētas skats.

„Pašvaldībā cer, ka jaunos noteikumus izdosies pieņemt jau nākamajā deputātu sēdē. Tas nav politisks, bet sociāls jautājums. Gandrīz gadu mēs gaidījām lēmumu no valdības par reemigrācijas jautājumu, bet tas netika risināts, bija izskatīts tikai valodas jautājums. Manuprāt, sākumā jāizstrādā integrācijas programmu, lai noturēt tos jauniešus, kuri dzīvo šeit un varbūt jau aizdomājas par aizbraukšanu. Mums jāieinteresē jauniešus palikt šeit, piedāvājot viņiem darbu un dzīvokli,” teica Žanna Kulakova.


Написать комментарий