SIA „Rēzeknes Namsaimnieks” aicina slēgt līgumus par atkritumu izvešanu

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Sākot ar šo gadu, daudzdzīvokļu mājās dzīvojošie rēzeknieši sadzīves atkritumu izvešanas pakalpojumus apmaksā pēc jaunās sistēmas, informē 

Ja agrāk līgumi tika slēgti tieši ar sadzīves atkritumu apsaimniekotāju un arī par tā pakalpojumiem tika maksāts tieši, tad tagad maksa par atkritumu izvešanu ir iekļauta māju apsaimniekojošās organizācijas rēķinā.

Līdz jaunajam gadam pakalpojuma maksa par atkritumu izvešanu tika aprēķināta saskaņā ar normu, toties tagad viss ir atkarīgs no izvesto atkritumu daudzuma, kas ir konteineros pie katras konkrētās mājas.

2012. gada jūlijā stājās spēkā grozījumi saistošajos noteikumos Nr.11 „Rēzeknes pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi” (2010. gada 20. jūnijā). Saskaņā ar šo noteikumu normām, ikvienam nekustamā īpašuma (tajā skaitā arī daudzdzīvokļu māju dzīvokļu) īpašniekam vai pārvaldniekam Rēzeknē jāiekļaujas pilsētas sadzīves atkritumu savākšanas un izvešanas sistēmā un jānoslēdz atbilstošs līgums ar māju apsaimniekojošo organizāciju. Pašvaldības uzņēmums „Rēzeknes Namsaimnieks” aicina iedzīvotājus, kas dzīvo mājās, kuras apsaimnieko šī organizācija, slēgt individuālos līgumus par sadzīves atkritumu izvešanu. Lai to izdarītu, jāatnāk uz SIA „Rēzeknes Namsaimnieks” biroju (Atbrīvošanas alejā 106), 1. kabinetu 1. stāvā. Līdzi jāņem pase.

Jaunā līguma galvenā atšķirība ir tāda, ka tajā būs jānorāda katrā konkrētajā māja dzīvojošo cilvēku faktiskais, nevis deklarētais skaits. Tādā gadījumā rēķina summa par atkritumu izvešanu uz katru konkrēto cilvēku atbildīs Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” un tiks aprēķināta uz dzīvoklī reāli dzīvojošajiem cilvēkiem. Turklāt, veicot aprēķinus, tiks atņemts konkrētās mājas juridisko personu atkritumu apjoms.

Atgādinām, ka pašvaldības uzņēmums „Rēzeknes Namsaimnieks” strādā pirmdienās, otrdienās, trešdienās un piektdienās no plkst. 8.00 līdz 16.30, ceturtdienās no 8.00 līdz 18.00. Pusdienu pārtraukums no plkst. 12.00 līdz 12.30. Tālrunis uzziņām 646 25324.
 


Написать комментарий