Bibliotēka aicina uz grāmatas „Триста лет нас зовут староверами” prezentāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2013. gada 15. martā plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā notiks Latvijas vecticībnieku dzejnieku dzejoļu krājuma „Триста лет нас зовут староверами” prezentācija. Unikālā dzejoļu krājuma izdevējs ir Latvijas Vecticībnieku biedrība.

Krājuma nodaļās ir apkopota Latvijas vecticībnieku dzejas daiļrade no 20. gs. sākuma līdz mūsdienām. Pirmajā nodaļā ir lasāma aizsaulē aizgājušo vecticībnieku autoru dzeja. Citās krājuma nodaļās vecticībnieku dzejas cienītājiem ir iespēja iepazīties ne tikai ar brāļu Solovjovu daiļradi un citu mūsdienās zināmu un talantīgu autoru darbiem, bet arī ar dzejniekiem, kas savu radošo darbību vēl tikai sāk attīstīt. Krājuma noslēguma nodaļā apkopota to autoru dzeja, kas ir tuvi Latvijas vecticībnieku garīgajām vērtībām.

Grāmatā atspoguļotas vecticībnieku jūtas un domas, mainīgās pasaules redzējums, arī zināšanu un tradīciju vērtības, kas tiek nodotas no paaudzes paaudzei. Šis ir pirmais vecticībnieku dzejnieku dzejoļu krājums, taču sastādītāji – Pjotrs Antropovs un Illarions Ivanovs – pārliecināti, ka nākošie dzejas krājumi formas un satura ziņā nāks klajā daudz plašāki un bagātāki. Sastādītājus gaida ievērojams darbs pie Latvijas vecticībnieku autoru daiļrades vākšanas un iemūžināšanas.


Написать комментарий