Rēzeknē norisināsies akcija “Zemes stunda”

foto: theloom.ru
foto: theloom.ru

Arī šogad ir izskanējis aicinājums piedalīties Pasaules dabas fonda rīkotajā „Zemes stundā”, kas notiks 23. martā plkst. 20.30, informē Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Rēzeknes pašvaldība atbalsta šo akciju un plāno pievienoties vairāk nekā 7000 pilsētām 152 valstīs, svinot „Zemes stundu 2013”.

Rēzeknes pilsētas dome „Zemes stundā” aicina ikvienu iedzīvotāju un uzņēmumu simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu. Tomēr šis pasākums ir daudz vairāk, nekā simboliska rīcība. Tas ir aicinājums mainīt attieksmi un uzsākt iniciatīvas, lai sekmētu enerģijas un resursu taupīšanu un veidotu videi draudzīgāku pilsētnieku dzīvi ikdienā.

Lai piedalītos akcijā, 23. martā no plkst. 20.30 līdz 21.30 iespēju robežās tiks izslēgts fasādes apgaismojums labi pamanāmām un pazīstamām, centrālām ēkām vai objektiem (baznīcas, domes ēkas, kultūras nami u.c.), neradot riskus iedzīvotāju drošībai, piemēram, atstājot ielu apgaismojumu, jo akcija ir simboliska.

„Zemes stunda” ir lielākais klimata tēmai veltītais pasākums, kāds jebkad noticis. 2007. gadā „Zemes stunda” aizsākās kā vienas pilsētas – Sidnejas iniciatīva. Slavenajā Austrālijas pilsētā akcijā piedalījās 2,2 miljoni mājsaimniecību un uzņēmumu. Tās laikā miljoniem cilvēku visapkārt pasaulei vienojās, izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, lai pieprasītu izlēmīgu rīcību klimata problēmu risināšanai. 2012. gadā „Zemes stunda” notika 152 valstīs, vairāk nekā 7000 pilsētās visā pasaulē. Latvijā akcijā piedalījās 38 pašvaldības, ļoti daudzi uzņēmumi un organizācijas.

„Zemes stunda” notiek katru gadu marta pēdējās sestdienas vakarā no plkst. 20.30 līdz 21.30 pēc vietējā laika, un šogad tas būs 23. martā plkst. 20.30. Līdzīgi kā Jaunais gads, „Zemes stunda” virzīsies no vienas laika zonas uz nākamo.


Написать комментарий