81% iedzīvotāju atbalsta ideju par PVN samazināšanu pensionāriem pārtikai, medikamentiem un apkurei

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas Pensionāru federācijas vadītājs Andris Siliņš intervijā norādījis, ka Latvijā aptuveni 75% pensionāru dzīvo zem nabadzības sliekšņa.

Absolūtais vairākums (81%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta ideju par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu pensionāriem pārtikai, medikamentiem un apkurei (56% - noteikti jā; 25% - drīzāk jā). To atklāj pētījumu aģentūras TNS pētījums.

Latvijas Pensionāru federācijas vadītājs Andris Siliņš intervijā norādījis, ka Latvijā aptuveni 75% pensionāru dzīvo zem nabadzības sliekšņa. Absolūtais vairākums (81%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta ideju par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu pensionāriem pārtikai, medikamentiem un apkurei (56% - noteikti jā; 25% - drīzāk jā). To atklāj pētījumu aģentūras TNS pētījums.

Salīdzinoši biežāk ideju par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu pensionāriem pārtikai, medikamentiem un apkurei atbalsta cittautieši, nepilsoņi un Rīgā dzīvojošie.

Septītā daļa (14%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neatbalsta ideju par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu pensionāriem pārtikai, medikamentiem un apkurei (5% - noteikti nē; 9% - drīzāk nē).

5% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.


Написать комментарий