Meteņi Naujienē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17.martā plkst. 13.30 Naujienes Kultūras nama laukumā notiks Meteņu svinēšana, portālam Gorod.lv pastāstīja Lina Barinova, kultūras pasākumu organizatore.

L. Barinova atzīmēja, ka pasākumu novadīs profesionāļi slāvu kultūrā «Ильинская пятница», ko vada Sergejs Olenkins no Rīgas. Pēc organizētājas teiktā, studija eksistē jau 23 gadus un apciemo visdažādākos festivālus. Tā ir vienīgā studija Latvijā, kurā kā bērni tā arī pieaugušie izzina latviešu, baltkrievu un krievu tautas tradīcijas.

Ansambļa repertuārā ir krievu un baltkrievu tradicionālās, kāzu un kara dziesmas, dažādas dejas un spēlēs, mitoloģiskās un mūsdienu dziesmas, tāpēc programma Naujienes pasākumā būs piesātināta. Sāksies tā ar Meteņu satikšanu, vēlāk sāksies līgavu lūkošanās, būs dziesmas un riņķa dejas, parādīs tautas drāmu „Laiva”. Vēlāk pavadīs Meteņus un beigsies pasākums ar dziesmu un deju gājienu. Protams, svētkos būs arī pankūkas!

L. Barinova atzīmēja, ka pasākuma mērķis ir iepazīstināt Naujienes iedzīvotājus ar tradīciju daudzveidību, tāpēc visus, kuri vēlas aicina piedalīties Meteņu svinēšanā.


Написать комментарий