Serbijā atrasta 2006. gadā nolaupītā Rembranta glezna

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Serbijā šonedēļ atrasta pirms septiņiem gadiem Novi Sadas muzejā nolaupītā holandiešu mākslinieka Rembranta van Reina glezna "Tēva portrets", vēsta ārvalstu mediji.

Glezna līdz ar citiem mākslas darbiem pazuda no izstādes Serbijas pilsētā Novi Sadā 2006. gadā. Tagad tā atrasta Sremska Mitrovicas pilsētā, uz aizdomu pamata šobrīd aizturēti četri cilvēki. Pagaidām iespējamo zagļu personības netiek atklātas.

2006. gadā no Novi Sadas muzeja pazuda arī Rubensa glezna "Senekas nāve", kā arī Pjera Fančesko Mola un divi kāda 16. gadsimta nezināma mākslinieka darbi. Šie darbi līdz ar Rembranta gleznu nav atradušies.

2006. gadā Novi Sadas muzeju Serbija aplaupīja divi bruņoti vīrieši maskās. Viņi sasēja apsargus un viņu acu priekšā aiznesa četras iepriekšminētās gleznas. Drīzumā pēc laupīšana policija paziņoja, ka nespēs atrast laupītājus, jo muzejā nebija darbojušās novērošanas kameras. Savukārt muzeja direktors pauda pārliecību, ka nozagtie darbi atradīsies, jo tie ir pārāk slaveni un zagļiem tos būs grūtības pārdot.

Nolaupīto un nu atrasto sava tēva portretu slavenais holandiešu mākslinieks Rembrants gleznoja 1630. gadā. Šobrīd glezna ir aptuveni 4.5 miljonus ASV dolāru vērta. Jāpiebilst, ka jau 1993. gadā glezna tika nozagta, taču drīz vien tika atrasta Spānijā.


Написать комментарий