Maltas aktīvākie jaunieši apmeklē Saeimu

foto: rezeknesnovads.lv
foto: rezeknesnovads.lv

Lai veicinātu jauniešu līdzdalību savu interešu un ideju realizēšanā, kā arī popularizētu lietderīgu brīvā laika pavadīšanu un neformālo izglītību, 2012.gada nogalē Rēzeknes novada Izglītības pārvalde organizēja konkursu, kurā noskaidroja jauniešu jomā aktīvāko pagastu, informē Rēzeknes novada portāls. 

Maltas pagasts ierindojās godpilnajā 2. vietā, un kā dāvanu saņēma ekskursiju uz Latvijas Republikas Saeimu un Līvu akvaparku. Savu dāvanu par padarīto, jaunieši izvēlējās saņemt pēdējā ziemas dienā – 28. februārī, un laiks viņus nepievīla, jo diena tiešām bija saulaina, silta un kā radīta izbraucienam.

Vispirms 14 jauniešu grupa ar Maltas bērnu un jauniešu centra vadītāju Viju Danilovu apmeklēja Latvijas Republikas Saeimu. Tā bija ceturtdiena, tādēļ jauniešiem bija iespēja ne tikai apskatīt ēkas telpas, bet arī piedalīties Saeimas sēdē, kurā deputāti lēma par likumu grozījumiem. Vēlāk jaunieši tikās ar no Latgales reģiona izvirzītiem 11. Saeimas deputātiem Juri Viļumu un Gunāru Igauni. Juris Viļums pastāstīja par Saeimas darbu un atbildēja uz jauniešu uzdotajiem jautājumiem. Patīkama sakritība bija arī tas, ka tieši šajā dienā Saeimas ēkā tika atklāta fotogrāfiju izstāde „Jaunatnes iespējas un riski”, kas visiem ļoti iepatikās un pat iedvesmoja jauniešus. Ekskursijas noslēgumā jaunieši arī apskatīja Saeimai dāvinātās citu valstu amatpersonu dāvanas.

Ekskursijas turpinājumā bija aktīvā daļa jeb četru stundu Līvu akvaparka apmeklējums, kur desmitiem reižu tika izšļūktas visas caurules, tika pabūts saulainajā „jūras krastā”, kā arī bezbēdīgi izbaudīts džakuzi un dažādās pirtiņas. Šo prieku visi centās izmantot maksimāli, un jau braucot vakariņās uz „LIDO” bija manāms nogurums, kuru ātri noņēma sātīgs un gards ēdiens. Brauciens mājup tika pavadīts patīkamā un jautrā gaisotnē, visi bija gandarīti par pavadīto dienu.

Rēzeknes novadā ir jūtams atbalsts jauniešiem, par ko ļoti pateicamies Rēzeknes novada domei. Un īpašs paldies Rēzeknes novada jaunatnes lietu speciālistam Guntim Rasimam par šī brauciena organizēšanu un ieguldīto darbu novada jauniešu dzīves uzlabošanā.


Темы: , , , ,
Написать комментарий