Bezvēsts pazudušo meklēšanai nepietiek policistu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts policijas nodaļai, kura nodarbojas ar bezvēsts pazudušo meklēšanu, būtu nepieciešams vairāk darbinieku, otrdien deputātiem, stāstot par aizvadītā gada noziedzības tendencēm, sacīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.

Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Informācijas analīzes pārvaldes 8. nodaļu izveidoja 2007.gadā, un tās mērķis ir meklēt bezvēsts pazudušos. Toreiz, nodaļu izveidojot, tajā darbojās trīs cilvēki, bet šobrīd - jau septiņi.


Lazdiņš deputātiem sacīja, ka efektīvākam darbam būtu nepieciešami vēl septiņi darbinieki. Lazdiņš sacīja, ka ar šādu priekšlikumu ir vērsies pie policijas vadības, kurai būs jāizlemj – ir nepieciešams palielināt štatu šajā nodaļā vai nē.

Ar pašreizējiem spēkiem policija nekavējoties rīkojas, ka pazudis bērns, taču ar pieaugušo meklēšanu tā nav. Lazdiņš sacīja, ka nereti, cilvēkam pazūdot, tiek pieļauts, ka viņš pats ir kaut kur aizgājis un gan jau atgriezīsies, bet pēc kāda laika, bieži vien pēc gadiem, atklājas, ka pret viņu ir noticis noziegums un, iespējams, pazušanā bijušas iesaistītas ari noziedzīgās organizācijas.

Štata palielināšana palīdzētu efektīvāk meklēt pazudušos, uzskata policijas pārstāvis.

Lazdiņš sacīja, ka pēdējo desmit gadu laikā joprojām bezvēsts prombūtnē skaitās 32 bērni.

Savukārt pēdējais skaļākais gadījums ir advokāta Aināra Platača pazušana 2010.gadā. Līdz šim brīdim nav zināms, ka ar viņu noticis.

Pērn meklēšanā izsludināti 713 cilvēki, 590 no tiem tika atrasti.


Написать комментарий