Lielās talkas organizatori aicina iedzīvotājus noteikt vispiesārņotākās teritorijas

foto: talkas.lv
foto: talkas.lv

Lielā talka pa visu Latviju šogad norisināsies 20.aprīlī. Toties jau no 11.marta Lielās talkas organizatori aicina iedzīvotājus brīvprātīgi iesaistīties akcijā un noteikt piesārņotākās teritorijas Latvijā, kuras varētu sakopt Lielās talkas ietvaros.

Jānis Silovs Dabas parka „Daugavas loki”  priekšsēdētājs un Lielās talkas koordinators Daugavpils novadā pastāstīja Gorod.lv korespondentam, ka oficiālajā mājas lapā www.talkas.lv , sadaļa „Kartes” ir pieejama speciālā valsts karte, kurā iedzīvotāji varēs atzīmēt piesārņotāko teritoriju. Tādā veidā būs noskaidrotas vietas, kurām 20.aprīlī būs veltīta uzmanība.

Iepriecina tas, ka pagājušajā gadā Daugavpils novada iedzīvotāji parādīja augstu aktivitāti teritorijas sakopšanā. Pēc J. Silova teiktā, 100 objektu kopšanā piedalījās ap 2 000 cilvēku. Svarīgi ir tas, ka šo cilvēku starpā bija ne tikai pieaugušie, bet arī bērni un jaunieši – novada skolēni, DU studenti.

Atgādinām, ka talka šogad notiks 20.aprīlī, talkas devīze būs: „Tīra Latvija sākas Tavā galvā”, tas aicina ne tika sakopt vidi, bet arī pielietot šo principu ikdienā. Tas arī ir šī projekta mērķis. Projekta svarīgākais mērķis ir: Latvija 2018.gadā – sakoptākā valsts pasaulē.


Написать комментарий