Sniegputenis rada satiksmes traucējumus Eiropā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Spēcīgs sniegputenis otrdien ir radījis satiksmes traucējumus Eiropas ziemeļrietumos. Ir atcelti simtiem avioreisu no Frankfurtes un Parīzes lidostām, apturēta arī ātrvilcienu satiksme starp Londonu un Parīzi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Anglijas dienvidaustrumos sniegs radījis haosu satiksmē un simtiem cilvēku palika iesprostoti savās automašīnās. Milzīgi satiksmes sastrēgumi izveidojušies Beļģijā un Francijas ziemeļos.


Izveidojoties aptuveni 12 centimetru biezai sniega segai, uz laiku slēgta Frankfurtes lidosta Vācijā. Atcelti ir vismaz 100 reisi, bet to skaits vēl varētu pieaugt.

Parīzē atcelti aptuveni 300 avioreisi no Šarla de Golla lidostas, kas ir ceturtā daļa no dienas kopējā lidojumu skaita. Līdzīgā proporcijā atcelti lidojumi arī no Orlī lidlauka. Beļģijas galvaspilsētas lidostā darbojas tikai viens skrejceļš.

Aukstā un sniegainā laika dēļ Beļģijā un Francijas ziemeļos ir traucēta vilcienu kustība. Līdz dienas beigām ir apturēta "Eurostar" dzelzceļa satiksme no Parīzes uz Londonu.

"Delfi" jau vēstīja, ka ziema neatkāpjas arī Latvijā, kur pirmdienas rītā gaisa temperatūra atsevišķās vietās nokritās līdz – 26 grādiem.


Написать комментарий