“Lada 4x4” – jau divos miljonos eksemplāru

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Otrdien, 12. martā, no kompānijas "AvtoVAZ" konveijera noripojis divmiljonais "Lada 4x4" apvidus automobiļa eksemplārs. Uz rūpnīcas konveijera šis modelis nonāca 1977. gada 5. aprīlī un līdz 2004. gadam bija pazīstams kā "Ņiva".

Aizvadīto 36 gadu laikā "Lada 4x4" būtiski nav mainījies, lai arī ik pa laikam tas ticis modernizēts. Pēdējo reizi modelis tika atjaunināts 2009. gadā. Gaidāms, ka pašreizējā veidolā "Lada 4x4" tiks ražots līdz vismaz 2016. gadam. Jaunā paaudze gaidāma tikai 2017. vai pat 2018. gadā. Tādējādi "Lada 4x4" būs viens no ilgmūžniekiem uz konveijera, sasniedzot 40 gadu dzīves ciklu.

Neskaitot Krieviju, "Lada 4x4" pa šo laiku ticis ražots arī Grieķijā, Ekvadorā, Urugvajā un Ēģiptē. Pašlaik ārpus Krievijas šis modelis tiek ražots vēl arī Kazahstānā.

Šobrīd "Lada 4x4" pieejams trīs un piecu durvju versijā. Automobilis aprīkots ar 1,7-litru benzīna dzinēju, kas attīsta 83 zirgspēku jaudu. Apvidnieka cena Krievijā ir no 345 tūkstošiem rubļu (aptuveni seštūkstoš latu). Pērn "Lada 4x4" tika realizēts 64 656 vienībās, tādējādi to padarot par piekto populārāko "AvtoVAZ" modeli.

"Lada 4x4" tiek eksportēts arī uz Rietumeiropu, piemēram, Vāciju un Lielbritāniju.

Jau rakstījām, ka no aprīļa "AvtoVAZ" ražošanā ieviesīs kārtējo reizi modernizēto "Lada 4x4" versiju, kā konstrukcijā veiktas desmit izmaiņas. Automobilim mainīta krāsošanas tehnoloģija, kas ļaus tam rūsēt pieckārt lēnāk, kā arī citi uzlabojumi balstiekārtā un elektronikā.


Темы: , , ,
Написать комментарий