Daugavpils pirmsskolas skolēni pastāstīja kādu viņi vēlas redzēt nākotnē Gubiščes ezeru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 12. martā, bērnu dārzā Nr. 27 "Mana Mārīte” norisinājās visai neparasts pasākums: mazie bērni runāja par Gubiščes ezera nākotni.

Bērnu dārza mācību daļas vadītāja Natālija Isate portālam Gorod.lv pastāstīja, ka divas grupas, bērnu dārza audzēkņi vecumā 5-6 gadi pastāstīja savu redzējumu par pilsētas ezera nākotni. Bērni prezentēja maketus, uz kuriem konkrēti attēloja, ko tieši viņi vēlētos redzēt Gubiščes ezera krastmalā, kurš nemitīgi aizaug.  Bērni attēloja bērnu laukumus ar kafejnīcām, laivu pieturas, celiņus un daudz putnu.

Bērni pastāstīja, ka sapņo atgriezt uz ezeru ne tikai gulbjus, bet arī iepriekšējo ezera nosaukumu – Gulbju. Bērniem nepatīk, iebraucot pilsētā, redzēt aizaugušu ezeru.

Lai organizēt šo pasākumu bija paveikts ļoti daudz darba: bērniem bija novadīta ekskursija dažādos gadalaikos, aptaujāja vecākus, prasīja padomu no speciālistiem. Daudz nepieciešamās informācijas sniedza ne tikai DU speciālisti, bet arī Gubiščes ezera saglabāšanas aktīvists, 15.vidusskolas 9. klases audzēknis Maksims Latkovskis un bibliotēka "Jaunbūve”. Bērni jau trīs gadus ar vecākiem aktīvi iesaistās Lielajā talkā, lai sakārtot piesārņotos krastus.

Pasākumā bija prezentēta ekoloģiskā pasaka Zelta zivtiņa, kur bija stāstīts par ekoloģiskajām problēmām. Kā jebkurā pasakā tā arī šajā nobeigums bija laimīgs: saule sasildīja ar saviem stariem cilvēku sirdis un viņi kopīgiem spēkiem nolēma glābt ezeru. Gribas cerēt, ka arī realitāte būs tāda pati. Pēc DU lektora Artūra Škuta teiktā, līdz septembrim Eirokomisijai iesniegs projektu par ezera glābšanu. Pašlaik tiek veikti zinātniskie pētījumi sadarbībā ar speciālistiem no Tallinas Tehniskās universitātes.



Написать комментарий