«Daugavpils siltumtīkli” piedāvās jaunas iespējas, lai samazināt pilsētas iedzīvotāju parādus par siltumpadevi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes preses konferencē Pilsētas domes izpilddirektora vietnieks un pagaidu "Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Valērijs Kononovs paziņoja, ka izskata uzņēmuma iekšējos kārtības noteikumus par vienošanās slēgšanu ar privātpersonām par parādu dzēšanu un esošo rēķinu apmaksu.

V. Kononovs paskaidroja, ka noteikumi ir vērsti uz to, lai pilsētas iedzīvotājiem būtu vieglāk maksāt par siltumpadevi. Dažām sociālajām grupām apmaksas termiņi varbūt pagarināti līdz 24 mēnešiem bez parādsummas uzvijas. Ir plānots, ka šo iespēju varēs izmantot maznodrošinātās personas, arī iedzīvotāji, kuriem ir hipotekārie kredīti, ģimenes ar bērniem, ģimenes, kurās ir invalīdi.

Pašlaik saskaņā ar Civillikumu maksājot parādus sākumā tiek dzēstas parādu uzvijas un tikai pēc tam pamatsumma. Sakarā ar to cilvēki sākumā dzēš soda naudu un tikai pēc tam parādu. Jaunā iespēja sekmēs to, ka iedzīvotāji varēs izmaksāt pakāpeniski parādus. Uzņēmumam nav mērķu gūt peļņu pateicoties parādiem, uzņēmums ir ieinteresēts saņemt laicīgi maksājumus, lai ātrākā laikā norēķināties par gāzi, paziņoja V. Kononovs.

Pagaidām tas viss notiek apspriešanas stadijā, uzņēmumā ir citas akcijas, kuru mērķis ir palīdzēt personām, kuras nespēja samaksāt par siltumpadevi šajā ziemā. Uzņēmums līdz septembrim var pagarināt apmaksāšanas termiņus bez sankciju uzskaitīšanas, tas attiecas uz personām, kurām agrāk nebija parādu un maznodrošinātām personām.

Lai saņemt detalizētāku informāciju un noslēgt vienošanās nepieciešams griezties uzņēmuma klientu apkalpošanas centrā.

Jāatzīmē tas, ka pilsētas iedzīvotāju parādi par siltumpadevi februārī sastādīja 400 tūkstošus latu un tagad parādu kopējā summa ir 2,8 miljoni latu.


Написать комментарий