Brazīlijas velo-aktīvīsti demonstrācijā dodas kaili

foto: ekrānšāviņš no interneta
foto: ekrānšāviņš no interneta

Nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Sanpaulu jau sesto gadu pēc kārtās norisinājās pasākums "Naked Pedalling", kura laikā riteņbraucēji daļēji vai pilnīgi bez apģērba demonstratīvā akcijā centās pievērst uzmanību pilsētā valdošajai nedraudzīgajai attieksmei pret velosipēdistiem, kā arī vides un gaisa piesārņotības problēmām, raksta "krusttevs.com"

Liela daļa brauciena dalībnieku bija apakšveļā, tomēr netrūka arī pilnīgi kailu aktīvistu. Līdzīgi protesti norisinājās arī citās reģiona metropolēs Brazīlijas Portoalegrē un Peru galvaspilsētā Limā.

"Kad novelkam visu apģērbu, mēs skaidri parādām, cik ļoti ievainojami mēs esam, kad neatrodamies automašīnā," vietējiem medijiem skaidroja kāds no demonstrantiem. Jāpiebilst, ka attālums no vienas Sanpaulu pilsētas robežas līdz otrai ir tikai 67 kilometri, bet iedzīvotāju skaits jau sasniedzis 11 miljonus.

Peru protestētāji Limā savās prasībās koncentrējās uz praktiskiem jautājumiem, aicinot pilsētā ieviest satiksmes joslas velosipēdiem, kā arī uzlabot satiksmes apgaismojumu.

Bez demonstrantu praktiskajām prasībām viņi savā akcijā vēlējās arī celt sabiedrības apziņā velotransportu kā ļoti ekonomisku un ekoloģisku pārvietošanās veidu.



Написать комментарий