Krilova grafikas izstāde “Es esmu”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 14. martā plkst. 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles 3. kursa studenta Igora Krilova grafikas izstādes "ES ESMU” atklāšana, piedāvājot ieskatīties grafikas estampa pasaulē un autora dziļākajos sajūtu un esības apziņas slāņos, informē Rēzeknes portāls.

Izstāde skatāma līdz 13. aprīlim.

Igors Krilovs stāsta: "Pabeidzot Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas metāla izstrādājumu dizaina nodaļu, iestājos Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles grafikas nodaļā. Vislielākais paldies grafiķim un pasniedzējam Jurim Briedim, jo viņš iepazīstināja mani ar grafiku, prata ieinteresēt un iedvesmoja ar saviem darbiem. Iestājoties grafikas nodaļā, pazinu tikai dažas tehnikas, piemēram, vara gravīru, kokdzelumu un linogriezumu, taču, kad sākās pirmās lekcijas, es aptvēru, cik plaša un tehnikām bagāta ir grafika.

Mana mīļākā tehnika? Mecotinta. Šī ir viena no tām, kura prasa pilnu atdevi, lielu atbildības sajūtu, piepūli un savu pasauli. Tajā brīdī, kad es sāku apgūt mecotintu (2.kursa otrajā pusgadā), sajutos īpaši. Tā mani uzrunāja ar savām smalkajām tonālajām gradācijām un atbildības sajūtu, kā pret tehnisko izpildījumu, tā pret padarīto darbu. Katra tehnika ir kā cilvēks, kā tu pret to attieksies, tādu attieksmi saņemsi pret sevi.

Mani darbi nav apslēpti ar mistiskiem šifrējumiem vai nesaprotamajām detaļām, to nosaukumi visu pasaka priekšā. Mans uzdevums ir attēlot manas sajūtas, bet notiekošais uz vara vai cinka plates diktē noteikumus, tādējādi, nesteidzīgi manī ieskanas arī nosaukums. Estamps dot milzīgu iespēju izlikt savas sajūtas katrā tehnikā, darbs pats rāda priekšā kāds viņš vēlas būt, ja es sāktu pretoties, nebūtu šīs izstādes, darbi tiktu sabojāti un nebūtu baudāmi. Lielākā daļa darbu ir saistīta ar dabu un mani pašu, jo daba spēj parādīt noskaņas, trūkumus un apslēpto skaistumu.”


Написать комментарий