Par DU Gada studentu kļuva Humanitārās fakultātes 3.kursa students, par mecenātu – pilsētas Domes priekšsēdētāja

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 12.martā, pilsētas teātra Lielajā zālē notika Daugavpils universitātes (DU) Studentu padomes „Gada balvas 2012” pasniegšanas ceremonija.

Piekto gadu pēc kārtas šī balva tiek pasniegta labākajiem no labākiem: studentiem, pasniedzējiem, darbiniekiem, kuri gada laikā ieguldījuši lielu darbu lielākās Latgales augstskolas attīstībā. Balsošanas rezultātā tika noteikti 7 uzvarētāji, kā arī kā īpašas balvas tika pasniegtas Gada balva jaunajam zinātniekam un Gada balva zinātnē.

Katru gadu apbalvošanas ceremonija tiek veltīta kādai noteiktai tēmai, šoreiz tā bija paradīzes tēma. Pirms balvu pasniegšanas klātesošo uzmanībai tika piedāvāta neliela prezentācija, kurā dažādu nomināciju uzvarētāji atbildēja uz dažiem jautājumiem: par bērnības sapņiem, par to, ar ko viņiem asociējas vārds „paradīze”, par mīļākiem ziediem un dziesmām. Bērnībā mēs visi labprāt sapņojam, nomināciju uzvarētāji pastāstīja, ka, domājot par nākamo profesiju, gribēja kļūt par policistiem un skolotājiem, kā arī par mežsargiem un pat tīģeru dresētājiem.

Skanot nomināciju uzvarētāju iemīļotākajām dziesmām, par kurām viņi stāstīja prezentācijā, viņiem tika pasniegta DU balva – Hesperīdu zelta āboli, kuri simbolizē mūžīgo jaunību, kā arī ziedi un sponsoru dāvanas. Balvas pasniedza dažādi cilvēki – to vidū bija gan DU rektors, gan Pašvaldības policijas darbinieki.

Nominācijā „Gada students” balvu saņēma Humanitārās fakultātes 3. kursa studējošais Vladislavs Ivanovs, bet nominācijā „Gada mācībspēks” Anatomijas un fizioloģijas katedras lektore, Mg. biol. Irēna Kuņicka.

Daugavpils Universitātes Sistemātiskās bioloģijas institūta vadošais pētnieks Dr. biol. Indriķis Krams saņēma balvu nominācijā “Gada sasniegums”, Daugavpils Universitātes Veselības kabineta feldšere Zenta Piscova uzvarēja nominācijā “Gada struktūrvienība”, Saimniecības daļas jumiķis Aivars Dronka  saņēma balvu nominācijā “Gada darbinieks”, Daugavpils Universitātes frisbija komandu trenere Evija Arste uzvarēja izvēles nominācijā “Gada sporta aktīviste”. Nominācijā “Gada labvēlis” tika apbalvota Daugavpils pilsētas domes  priekšsēdētāja  Žanna Kulakova.

Īpašas balvas tika pasniegtas Dr. habil. philol., prof. Zaigai Ikerei, Dr.phys., asoc. prof. Edmundam Tamanim, Dr.philol., doc. Rudītei Rinkevičai un Dr.biol., vad. pētniekam Maksimam Balalaikinam.



Написать комментарий