A.Aizbalts: Šogad esam gatavi palu ūdeņiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12.martā Daugavpils pilsētas domē sakarā ar gaidāmajiem pavasara palu ūdeņiem notika Daugavpils pilsētas, Daugavpils novada un Ilūkstes novada pašvaldību apvienotās civilās aizsardzības komisijas sēde.

Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts sekojoši komentēja situāciju novadā:

„Mūsu teritorijā atrodas 7 pagasti, kuri ir riska zonā – tajā atrodas ap 5 600 ha zemes. Pirmkārt, ūdens līmenim paceļoties līdz 6,5 metriem, tiek appludināts Nīcgales ciems Sventes pagastā. Ja ūdens līmenis sasniedz 7 metrus, tiek appludināts Līgatnes ciems Līksnas pagastā un daļa teritorijas Kalkūnes pagastā”, - paziņoja A.Aizbalts.

Stāstot par paveikto, Aizbalta kungs minēja, ka šobrīd jau noteikts, cik cilvēki dzīvo palu ūdeņu apdraudētajā teritorijā, kā arī ir apkopota informācija par to, kur jāgriežas ārkārtas situācijās. Tuvojoties palu ūdeņu laikam, pagasta pārvaldes paziņos iedzīvotājiem nepieciešamo informāciju.

„Spriežot pēc iepriekšējo gadu pieredzes, iedzīvotāji neatstāj savas mājas, pat ja ūdens līmenis sasniedz 7,5 metrus, kā rezultātā tika appludinātas saimniecības ēkas ar tajās esošiem mājlopiem un pagalms”, - paziņoja izpilddirektores vietnieks.

„Kopumā šogad esam gatavi palu ūdeņiem, nepieciešamības gadījumā vērsīsimies pēc palīdzības pilsētā, jo tur ir vairāk tehnikas un cilvēkresursu”.


Написать комментарий