Zirga gaļas skandāls: vienai kautuvei – 150 latu sods; citās pārkāpumus vēl vērtē

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) piemērojis 150 latu sodu SIA "Viļumene" par pavaddokumentu nenodrošināšanu liellopu gaļai, bet vēl citu skandālā iesaistīto lopkautuvju – SIA “Aibi”, ZS “Kalnpierbes” un SIA “Musino” - iespējamos pārkāpumus pārtikas uzraugi vēl vērtē, portālam “Delfi” sacīja PVD pārstāve Ilze Meistere.

Viņa piebilda, ka saistībā ar SIA "Aibi" lēmuma pieņemšanas termiņš ir pagarināts uz aptuveni divām nedēļām, jo uzņēmums iesniedzis papildus informāciju, kas ir jāizvērtē un jāpārbauda.


Tāpat PVD vēl no Lielbritānijas laboratorijas nav saņēmis rezultātus saistībā ar iespējamo zirga gaļas klātbūtni SIA "Kuršu zeme" un SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" ražotajos gaļas konservos. Rezultāti tika solīti divu nedēļu laikā un tagad tieši rit šī otrā nedēļa.

Jau vēstīts, ka februāra beigās vairākās Latvijas kautuvēs un vienā gaļas pārstrādes uzņēmumā - "Forevers" - konstatētas aizdomīgas darbības ar zirga gaļu.

PVD bažījās, ka liellopa gaļa patiesībā bijusi zirga gaļa, un tādā veidā maldināts pircējs.

Pēc PVD iesnieguma Valsts policija (VP) sākusi pārbaudi par iespējamo krāpšanu, zirga gaļu pavaddokumentos norādot kā liellopu gaļu.


Написать комментарий