Daugavpils plāno saņemt papildfinansējumu ceļu remontam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns paziņoja portālam Gorod.lv, ka šogad Satiksmes ministrija ceļu uzturēšanai Daugavpilij esot iedalījusi tikai 500 tūkstošus latus (2012.gadā tie bija teju 700 tūkstoši latu).

Papildus minētajiem līdzekļiem no pilsētas budžeta iedalīti 200 tūkstoši latu. Šobrīd, rēķinoties ar papildfinansējumu, Komunālās saimniecības pārvalde rīko konkursu par ceļu remontdarbiem, kuru apjomi aptuveni par 20% pārsniedz esošās summas. Tas tiek darīts, lai vēlāk neizsludinātu jaunu konkursu par papilddarbu veikšanu. A.Pudāns atzīmēja, ka gadījumam, ja finansējums netiks saņemts, konkursa nolikumā ir atrunāts, ka pašvaldība var samazināt darbu apjomu.

Papildsumma, kuru pašvaldība varētu saņemt, pagaidām netiek nosaukta: tā tiks noteikta papildlīdzekļu proporcionālās sadales rezultātā atkarībā no pašvaldību ceļu kilometrāžas.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs atzīmēja, ka pēc iepirkuma beigām būs zināms, cik izmaksās viens ceļa kvadrātmetrs, precīzi darbu apjomi, kuri tiks veikti šogad.

Jāatzīmē, ka valsts un pašvaldību ceļu uzturēšanai Satiksmes ministrija plāno pieprasīt no valdības papildlīdzekļus 10,2 miljonu latu apmērā. 5 miljoni latu tiks pieprasīti no valsts budžeta pašvaldību ceļu uzturēšanai un 5,2 miljoni latu – valsts autoceļiem. Minētie līdzekļi nepieciešami pašvaldībām, lai kompensētu ceļu uzturēšanu ārkārtas situācijās ziemas laikā, kā arī lai nodrošinātu ceļu un ielu uzturēšanu 2013.gada vasarā.


Написать комментарий