N.Pēterāne: Būtu labi, ja vecāki aktīvāk piedalītos bērnu skolas dzīvē

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

6.martā Naujenes pamatskolā notika vecāku sapulce, kurā piedalījās vecāku padomju pārstāvji no 15 novada skolām.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes speciāliste bērnu tiesību aizsardzības jautājumos Natālija Pēterāne pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šāda veida tikšanās notiek jau piecus gadus, un to mērķis ir aktivizēt vecākus, piesaistot viņus ņemt dalību skolas dzīvē. Turklāt šie pasākumi palīdz attīstīt izglītības modeli, kurā vecāki, skolotāji un skolēni apzinās savu lomu kvalitatīvās apmācības procesā.

Pēc N.Pēterānes vārdiem, esot vērojami šādu sapulču rezultāti, jo skolēnu vecāki kļuvuši informētāki par to, kā tiek apmācīti viņu bērni, kādi pasākumi notiek skolā un kāda metodika tiek izmantota mērķu sasniegšanai. Turklāt Daugavpils novadā izmanto jaunas inovatīvās vecāku, skolotāju nu skolēnu sadarbības formas. Kā piemērs tika minēts projektu konkurss „Kopā būt!”, kurā var saņemt savas skolas attīstībai nepieciešamos līdzekļus. Neskatoties uz to, N.Pēterāne atzīmēja, ka „būtu labi, ja vecāki aktīvāk piedalītos bērnu skolas dzīvē”.

Speciāliste bērnu tiesību aizsardzības jautājumos pastāstīja, ka arī nākotnē tiek plānota šāda veida semināru rīkošana, kurā varētu piedalīties skolēnu vecāki, tie varētu būt izbraukuma semināri, lai vecāki un skolotāji varētu dalīties pieredzē.

Jāatzīmē, ka Naujenes pamatskolā notikušajā sapulcē piedalījās Naujenes pamatskolas direktors Pāvels Brovkins un direktora vietniece izglītības jautājumos Ligita Kursiša, kuri informēja par skolas attīstības dažādiem virzieniem, interešu izglītības iespējām un skolēnu brīvā laika organizācijas iespējām. Kā arī novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska iepazīstināja klātesošos ar pašvaldības paveikto un nākotnes plāniem, bet Izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Bulaša pastāstīja par izglītības aktualitātēm.


Написать комментарий