Noskaidrots vislabākais laiks bērna ieņemšanai

foto: eurolab.ua
foto: eurolab.ua

Tieši kad būtu labākais laiks bērna ieņemšanai? Šis jautājums jau izsenis nodarbina tos, kas saņēmušies ģimenes paplašināšanas solim. Saskaņā ar jauna pētījuma rezultātiem - vīrieša spermas kvalitāte uzlabojas ziemas periodā un agrā pavasarī.

Tāpēc speciālisti iesaka bērnu gaidītājiem ķerties pie aktīvas rīcības tieši šobrīd, raksta Ivona.bigmir.net.

Izraēlas speciālisti izpētīja vairāk nekā 6000 cilvēku nodotos paraugus. Visi šie cilvēki tobrīd izgāja ārstniecības kursu neauglības novēršanai. Tika konstatēts, ka sperma ir labākā kvalitātē ziemas periodā un agri pavasarī, jau pavasara beigās spermas kvalitāte būtiski samazinās.

Speciālisti lēš, ka šis apstāklis varētu būt viens no iemesliem, kāpēc tik daudz bērnu dzimst tieši rudenī.

Konkrēts iemesls, kāpēc sperma ziemas laikā ir augstākas kvalitātes, tomēr vēl nav noskaidrots. Viena versijām no paredz, ka tas saistīts ar apkārtējās vides zemāko temperatūru.

Kā rāda izmēģinājumi uz dzīvniekiem, viņu spermas kvalitāti iespaidoja apkārtējās vides temeperatūra, dienas gaismas perioda ilgums, hormonālas izmaiņas un citi priekšnoteikumi.

American Journal of Obstetrics & Gynaecology publicētajā rakstā teikts - atklājums, ka spermas kvalitātei ir sezonāls raksturs, spēlēs ļoti lielu lomu cilvēku neauglības ārstēšanā.

 


Написать комментарий