Gulbis savā vārda dienā centīsies pirmo reizi karjerā pieveikt Nadalu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Indianvelsas "Masters Series" ceturtās kārtas mačā trešdien Latvijas tenisists Ernests Gulbis tiksies ar bijušo pasaules ranga līderi, spāņu zvaigzni Rafaelu Nadalu.

Spēle risināsies centrālajā kortā un varētu sākties ap pulksten 2 naktī pēc Latvijas laika.


Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies četras reizes un visās spēlēs pārāks bijis slavenais spāņu tenisists. Nadals pēc ilgstoša pārtraukuma, kas saistīts ar savainojumu ārstēšanu, kortā atgriezās tikai februārī. Ilgstošā pauze gan Nadalu nobīdījusi pasaules rangā uz viņam netipisko piekto vietu, bet Gulbis pēc panākumiem pakāpies jau uz 67.vietu. Pēc atgriešanās Nadals aizvadījis 15 spēles un piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, triumfējot jau divos turnīros šajā gadā.

Savukārt Gulbim šobrīd ir otra garākā uzvaru sērija starp visiem augstākā līmeņa tenisistiem – 13 uzvaras pēc kārtas. Februārī Gulbis otro reizi karjerā uzvarēja Delrejbīčas turnīrā, kuru uzsāka no kvalifikācijas. Ar atlases sacensībām Gulbis sāka arī Indianvelsas turnīru, kur uzvarējis jau piecos mačos.

Atgādinām, ka Indianvelsas turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā Gulbis pieveica spāni Felisiano Lopesu, tad otrajā kārtā sagrāva pasaules ranga devīto numuru Janko Tipsareviču, bet trešajā kārtā nervozā cīņā pieveica arī ranga 20.numuru Andreasu Sepi.

Tikmēr Nadals šajā turnīrā kortā uzvarējis tikai vienā spēlē. Kā izsētajam tenisistam viņam pirmā kārta bija brīva, otrajā kārtā viņš ar 7-6 (7:3), 6-2 uzvarēja Raienu Harisonu, bet trešajā kārtā viņa pretinieks argentīnietis Leonardo Maijers savainojuma dēļ izstājās no turnīra.

Gulbja un Nadala pirmā tikšanās bija 2008.gada Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā. Gulbis toreiz pārsteidza Nadalu pirmajā setā, uzvarot ar 7-5, taču nākamajos trijos spānis bija pārāks ar 6-2, 7-6 (7:2), 6-3. Šajā mačā tenisisti kortā aizvadīja vairāk nekā trīs stundas (178 minūtes).

Otro reizi tenisistu ceļi krustojās tajā pašā gadā Madrides "Masters Series" turnīrā, un arī šajā mačā Gulbis paņēma vienu setu. Gandrīz divarpus stundu ilgajā cīniņā Nadals tomēr "salauza" Gulbis ar 7-5, 3-6, 6-3.

2010.gadā Gulbis ar Nadalu spēlēja Romas "Masters Series" turnīra pusfinālā. Šajā spēlē Gulbis turpināja "tradīciju" un uzvarēja vienu setu, taču atkal līdz uzvarai nedaudz pietrūka – zaudējums gandrīz trīs stundu ilgā cīņā ar 4-6, 6-3, 4-6. Līdz šim pēdējo reizi tenisisti kortā tikās 2011.gadā Dohas turnīra ceturtdaļfinālā. Tajā spēlē Gulbim neizdevās paņemt setu – zaudējums nepilnu divu stundu cīņā ar 6-7 (3:7), 3-6.

Par dalību Indianvelsas turnīrā Gulbis nopelnījis 106 punktus pasaules ranga ieskaitē. No tiem viņam jāaizstāv tikai 10 punkti, tādējādi Gulbis nākamajā pasaules rangā vēl pakāpsies un pietuvosies TOP 50.


Написать комментарий