Rēzekne: Atbrīvošanas alejā ieklās trešo asfalta kārtu

foto: jaumesubirana.blogspot.com
foto: jaumesubirana.blogspot.com

Līdz ar pavasara tuvošanos atsākas darbi Rēzeknes pilsētas ielās. Viens no pēdējiem Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas projekta darbiem būs trešās asfalta kārtas ieklāšana rekonstruējamajā ielas posmā, un tas notiks, tiklīdz iestāsies šo darbu veikšanai labvēlīgi laika apstākļi, informē Rēzeknes pašvaldības  portāls. 

Plānots, ka trešās asfalta kārtas ieklāšanas darbi tiks veikti šā gada maijā.

Rēzeknes centrālās ielas – Atbrīvošanas alejas – posmā bija paredzēta trīs kārtu asfaltbetona seguma ieklāšana, šobrīd ir uzklātas divas kārtas. Tā kā otrā asfalta kārta ir tikai starpposms ceļā uz pilnīgu ielas gatavību un nav paredzēta ilgstošai un intensīvai izmantošanai, tādēļ, nokūstot sniegam, vērīgākie rēzeknieši ir ievērojuši bedrītes Atbrīvošanas alejas otrās kārtas segumā.

Par šo situāciju stāsta Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes vecākais projektu vadītājs Georgijs Orlovs: „Bedres ir radušās tāpēc, ka rekonstrukcijas darbi vēl nav pavisam pabeigti. Uzklātās asfalta kārtas nav paredzētas izmantošanai kā virskārta – tās ir konstruktīvās kārtas, kas tika uzklātas vēl 2011. gadā un nokalpoja jau divas ziemas.”

Projekta īstenošanas laiks bija paredzēts no 2009. gada septembra līdz 2012. gada decembrim, taču tas tika pagarināts līdz 2013. gada 31. jūlijam. Termiņa grozījumi ir apstiprināti Valsts reģionālās attīstības aģentūrā.

Pagarinājums ir saistīts ar trešās kārtas – asfalta virskārtas ieklāšanu. Aprīļa sākumā, iestājoties labvēlīgiem laika apstākļiem, būs organizēta Atbrīvošanas alejas apsekošana – tiks konstatēti visi iespējamie asfalta pamatkārtu bojājumi un pieņemts lēmums par iespējamajiem asfalta pamatkārtu nomaiņas darbiem dažās vietās, kur tas būs nepieciešams. Šos darbus finansēs būvniecības kompānija – pilnsabiedrība „RE&RE” un „Latvijas Ceļu Būve”, un par šādu risku Dome uzņēmumu jau bija brīdinājusi.

„Būvniecības kompānija ir ieinteresēta pēc iespējas kvalitatīvāk izpildīt šo darbu. Būvniecības projekts paredz 10 gadu garantiju – tas nozīmē, ka šajos 10 gados jebkuras negatīvās izmaiņas rekonstruētajā Atbrīvošanas alejas posmā būvniekam vajadzēs novērst par saviem līdzekļiem. Līdzīgi ir ar pārējiem darbiem, iekārtām un aprīkojumu rekonstruējamajā ielas posmā, mēs pieņemsim tikai kvalitatīvi un pilnā apjomā izpildītus darbus, un garantija šiem būvniecības darbiem iestāsies tikai pēc objekta nodošanas ekspluatācijā, kas tiek plānota maija beigās vai jūnija sākumā,” stāsta Georgijs Orlovs.


Написать комментарий