“Simtlatnieki” palīdz Daugavpils cietokšņa teritorijas uzturēšanā 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, arhitektūras pieminekļa uzturēšanā piedalās pilsētnieki, kuri piedalās algotos sabiedriskajos darbos – tā saucamie "simtlatnieki”.

Kā zināms, Cietoksnī vēl nav pabeigti remontdarbi, un mūsu pilsētas "pērles” ielas pagaidām nav nodotas ekspluatācijā. Tas nozīmē, ka pašlaik tās netiek tīrītas, sniegs netiek izvests. Sētnieki sakārto tikai nelielas teritorijas daudzdzīvokļu dzīvojamo māju tuvumā.

Pēc pārvaldnieka vārdiem, šajā ziņā ļoti palīdz tā saucamie "simtlatnieki”: viņi tīra sniegu, nepieciešamības gadījumā izcērt krūmus, veic citus Cietokšņa teritorijas sakārtošanas darbus. Kopumā Cietoksnī katru dienu strādā ap 20 cilvēkiem.

Atšķirībā no Komunālās saimniecības pārvaldes, kura pieprasījusi tikai 55 "simtlatniekus”, paskaidrojot to ar darba inventāra trūkumu, cilvēki, kuri strādā Cietoksnī, ir nodrošināti ar visu darbam nepieciešamo.

Kā arī Jānis Dukšinskis uzskata, ka šāda "simtlatnieku” palīdzība ne tikai ļauj uzturēt kārtībā Cietokšņa teritoriju, bet arī palīdz ietaupīt pilsētas budžeta līdzekļus.


Написать комментарий

Es nosodu simtlatniekprogrammu! Simtlatnieku programma ir latviešu tautas genocīds! Simtlatnieku programma ir ņirgāšanās par cilvēkiem! #Simtlatnieki #SociālāNoslāņošanās #Neoklaušas #Neofeodālisms #SimtlatniekuProgramma #Simtlatnieks #TrūcīgāStatuss #Nabadzība Cieņā, Skolnieciņš

Manuprāt, simtlatnieku programma ir klajš cilvēktiesību pārkāpums. Pirmkārt, simtlatniekos cilvēki strādāja izmisuma dzīti. Viņiem bija grūti pabarot gan sevi, gan savas ģimenes. Otrkārt, simtlatnieku bērniem bija apgrūtinātas iespējas mācīties. Vecāku nabadzības dēļ bērniem nebija pieejams nedz dators, nedz internets. Kā arī skolās simtlatnieku atvases varēja apsmiet vienaudži nebadzības dēļ. Treškārt, simtlatniekiem bija liegta medecīniskā aprūpe. Piemēram, simtlatnieka ģimenes locekļi nevarēja atļauties apmeklēt zobārstu un zobu higēnistu. Šie ir tikai daži argumenti... ©Studentiņš 1999-bezgalība ;-)

Написать комментарий