Domes atbalstītais projekts veicinās sadarbību Eiroreģiona dalībnieku vidū

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes gaitā deputāti atbalstīja Eiroreģiona "Ezeru zeme" ieceri piedalīties pārrobežu sadarbības projektā, kas veicinās kopīgas nākotnes plānošanu ilgtspējīgai sociālajai un ekonomiskajai attīstībai Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pierobežas teritorijās. 

Projekta realizācijai no pilsētas budžeta tiks iedalīts aptuveni tūkstotis eiro, projekta kopējās izmaksas būs ap 300 tūkstošiem eiro. 

Lēmuma projekta apstiprināšanas gaitā deputāte Ināra Ostrovska jautāja, kādas aktivitātes tiek paredzētas projekta ietvaros, izņemot organizācijas dalībnieku sadarbības veicināšanas pasākumus. "Mani interesē, vai pēc projekta paliks kas, ko varēs aplūkot, kas tiks izveidots vai uzcelts, varbūt tiks izveidotas darbavietas? Šāda veida forumi Latvijā tiek kritizēti, to ir daudz, cilvēki mācās 4 vai 5 reizes”, - atzīmēja deputāte.

Deputātei paskaidroja, ka projekts paredz dažādu konferenču un forumu rīkošanu. Projekta mērķis nav infrastruktūras attīstība, tas esot stratēģiskās plānošanas projekts, kas ir vērsts uz stratēģijas izstrādi, kura nākamajā plānošanas posmā ļaus iesniegt arī ar infrastruktūras attīstību saistītos projektus, paziņoja Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa.


Написать комментарий