Depardjē kritizē Franciju un tās sociālistu valdību

foto: lookatme.ru
foto: lookatme.ru

Franču aktieris Žerārs Depardjē, kurš gada sākumā pameta dzimteni un pieņēma Krievijas pilsonību, paziņojis, ka Francija ir «skumja» valsts, kuru vada neprasmīga valdība.

«Francija ir skumja, un franči ir novesti līdz apnikumam. Tur valda pārliecības trūkums. Izskatās, ka valdība nezina, kā darīt savu darbu,» skandalozais aktieris sacīja intervijā Beļģijas televīzijai Notele.

Viņš izteicis savu viedokli arī par Francijas sociālistu prezidentu Fransuā Olandu. «Tā ir pirmā reize, kad [esošais Francijas prezidents] nav bijis kādā ministra amatā. Viņš [F. Olands] ir vadījis tikai Korēzu, kam ir budžeta deficīts,» sacīja aktieris, pieminot valsts dienvidos esošo departamentu, kur F. Olands sāka politisko karjeru.

Ž. Depardjē atteikšanās no Francijas pilsonības tiek saistīta ar vēlmi izvairīties no F. Olanda ierosinātā bagātnieku ienākuma nodokļa 75% apmērā, tomēr aktieris apgalvo, ka tā nav taisnība.

Viņš esot pārcēlies uz dzīvi Beļģijas ciematā Nešīnā, jo tas atrodoties netālu no Parīzes Šarla de Golla lidostas, viņam tur esot daudz draugu, un tur varot dabūt augstas kvalitātes gaļu.


Написать комментарий