Domes izpilddirektors pastāstīja par diviem lieliem komercprojektiem, kurus plāno realizēt Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors paziņoja, ka pilsētas teritorijā notiek dažu projektu realizācija, kuru ietvaros privātinvestori plāno atvērt pilsētā jaunus uzņēmumus, veiksmīgi darbojas nesen Daugavpilī atvērtā siltumizolācijas vates ražošanas rūpnīca.

Viens no projektiem, kas tuvojas noslēgumam, ir biomasas pārstrādes projekts, kas tiks realizēts Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas teritorijā, šim mērķim tiks iznomātas "Sadzīves pakalpojumu kombināta" telpas. A.Kursītis pastāstīja, ka uzņēmums iesniedzis pieprasījumu dūņu iegādei no uzņēmuma "Daugavpils ūdens", pašlaik notiek sarakste un nepieciešamo dokumentu sagatavošana. A.Kursītis atzīmēja, ka pašvaldība turpina atbalstīt uzņēmēju, lai uzņēmums sāktu darboties.

Vēl viens liela mēroga komercprojekts atrodas projektēšanas posmā. Uzņēmējs plāno izmantot 12 ha platības lielu teritoriju aiz Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas, lai atvērtu ogļu ražošanas rūpnīcu, kas ražos ogles metālapstrādes uzņēmumu vajadzībām. Izpilddirektors paziņoja, ka šogad tiks uzsākta projektēšana. Tiek plānots, ka līdz ar rūpnīcas darba sākumu tiks izveidotas ap 50 darbavietas.

Jāatzīmē, ka, piemēram, Daugavpils novadā Biķerniekos krievu investori vēlas uzcelt lielu stikla ražošanas rūpnīcu, kurā varētu būt nodarbināti aptuveni 750 cilvēki. Pēc pagasta pārvaldes pārstāvja vārdiem, investori iegādājušies zemesgabalu 96 ha platībā: 30 ha tiks izmantoti rūpnīcas būvniecībai, vēl 10 ha – noliktavām un autotransporta parkam.


Написать комментарий