Nāvējošs sprādziens nograndējis pie Somālijas prezidenta pils

foto: AFP/Scanpix
foto: AFP/Scanpix

Ar sprāgstvielām pildīta automašīna eksplodējusi pie Somālijas prezidenta pils galvaspilsētā Mogadīšo, nogalinot vismaz 10 cilvēku.

Terakta mērķis bijis augsta ranga valdības amatpersona, atsaucoties uz policijas ziņoto, vēsta aģentūra "Reuters".

Mīnēto automašīnu detonēja pašnāvnieks spridzinātājs, braucot pa ielu gar pili un teātri. Sprādzienā aizdegās arī garām braucošs pasažieru mikroautobuss.

"Pašnāvnieka spridzinātāja mērķis bija augsta ranga valsts drošības ierēdnis, kura auto atradās pie teātra," aģentūrai "Reuters" pastāstīja policijas virsnieks Abdikvadirs Mohamuds. "Lielākā daļa bojāgājušo ir civiliedzīvotāji, kas atradās mikroautobusā. Šis sabiedriskais transports nejauši iebrauca starp valdības auto un mīnēto automašīnu," skaidro policists.

Somālijas galvaspilsētā drošība ir ievērojami uzlabojusies kopš 2011. gada augusta, kad valdībai un tās atbalstošajiem spēkiem izdevās no pilsētas padzīt ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" saistītos islāmistu grupējumus, kas kontrolēja lielu valsts daļu. Tomēr sprādzieni un uzbrukumi Mogadīšo joprojām notiek samērā bieži.

Pagaidām nav zināmi atbildīgie par šo uzbrukumu, bet parasti līdzīgus teroraktus pilsētā rīko nemiernieku grupējums "al Shabaab".

Pagājušā gada septembrī grupējumu padzina no tā pēdējā nozīmīgā cietokšņa – Indijas okeāna ostas pilsētas Kismājo, norādot uz grupējuma varenības norietu. Nemiernieki gan pēc tam solīja pastiprināt pašnāvnieku un citus teroristiskus uzbrukumus.


Написать комментарий