Repše izstājas no «Vienotības»

foto: F64
foto: F64

Pašreizējais biedrības "Latvijas attīstībai" vadītājs Einars Repše izstāsies no "Vienotības".

Gan Repše, gan arī Edgars Jaunups, kurš kopā ar Repši darbojas biedrībā "Latvijas attīstība", nule kā atsūtījuši iesniegumus par izstāšanos no "Vienotības", portālam "Delfi" apstiprināja partijas pārstāve Laila Timrota.

Pirmdien par iesniegumiem tiks informēta partijas valde.

Repše televīzijā aktīvi reklamē biedrības vīziju par valsts attīstību, līdz ar to radot diskusiju, vai šīs reklāmas izdevumus, viņam esot "Vienotības" biedra statusā, nevar ieskaitīt šīs partijas izdevumos.

Tāpat Repše aizvadītajā nedēļā apstiprināja, ka tagadējās biedrības aktīvisti startēšot arī 12. Saeimas vēlēšanās.

Savukārt Jaunups jau pagājušajā nedēļā apliecināja, ka izstāsies no "Vienotības".

Viņš atzina, ka biedrība ļoti nopietni strādā, pulcē cilvēkus un darbojas ar domu, ka, ļoti iespējams, startēs nākamajās Saeimas vēlēšanās.

Jaunups ir pārliecināts, ka biedrības rullītis televīzijā, kurā iedzīvotāji tiek aicināti sniegt idejas par valsts attīstību, netiks pieskaitīts "Vienotības" priekšvēlēšanu laika tēriņiem gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Biedrība "Latvijas attīstībai" tika izveidota pērn martā. Dibinātāju vidū ir Repše, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs, Rīgas domes deputāts Jaunups, no "Jaunā laika" izslēgtais Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis, kādreizējais aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.


Написать комментарий