Daugavpils 17.vidusskolas skolēni, skolotāji un vecāki jau gadu atbalsta pozitīvu uzvedību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vairāk nekā gadu Daugavpils 17.vidusskolā tiek realizēts pozitīvas uzvedības projekts, kurā piedalās ne tikai skolēni, bet arī viņu vecāki, skolotāji un tehniskie darbinieki. 

Direktores vietniece Inesa Bogdanova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka 17.vidusskola Latvijas Universitātes vadībā šo projektu realizē līdz ar citām 25 valsts mācību iestādēm. Projekta mērķis ir  ne tikai atgādināt bērniem un pieaugušajiem par labām manierēm, bet arī iemācīt to ievērošanu ikdienas dzīvē, neatkarībā no tā, kur cilvēks atrodas.

Pēc skolas psiholoģes Jeļenas Kaļiņinas vārdiem, projekta pamatā esot trīs nostādnes: cieņa pret sevi un kolektīvu, atbildības sajūta, drošība. "Sākumā izstrādājām vienotus skolas noteikumus, kurus jāievēro gan pieaugušajiem, gan bērniem. Piemēram, viena no obligātajām prasībām ir mobilo telefonu izslēgšana mācību stundu laikā. Kā arī bērniem nav jāskraida pa gaiteņiem starpbrīžu laikā, jāpārvietojas normālā gaitā, iepriekš jāsagatavojas mācību stundai utt.  Tas ne tikai ieaudzina uzvedības kultūru, bet arī kļūst par ieradumu šādi izturēties arī ārpus skolas. Cenšamies piesaistīt projektā arī vecākus. Daudz tiek strādāts, lai skolā nebūtu "izstumto” bērnu", - pastāstīja psiholoģe.

Projekta ietvaros skolā izstrādāts vienots darbību algoritms attiecībā uz noteikumu pārkāpējiem, ar kuriem tiek noslēgta vienošanās. Pēc Jeļenas Kaļiņinas vārdiem, galvenais ir nevis apsūdzēt skolēnu, bet atbalstīt viņu, palīdzēt tikt skaidrībā ar savu uzvedību.

Projekta "Pozitīvas uzvedības atbalsts" gaitā vidusskolā tiek rīkoti pasākumi, kas varētu palīdzēt 7.-8.klašu skolēniem izvēlēties nākamo profesiju. Vidusskolas skolēni aktīvi nodarbojas ar labdarību. Piemēram, nesen 2.klases skolēni, apmeklējot ar ekskursiju Tirdzniecības skolu, paši izgatavoja mīlestības cepumus, kurus uzdāvināja vecākiem, klasesbiedriem, draugiem un bērnunama audzēkņiem.  

Projekts tiks realizēts vēl ilgu laiku, kas nozīmē, ka vidusskolas kolektīvam, kā arī skolēnu vecākiem priekšā vēl daudzi pozitīvu uzvedību atbalstošie pasākumi.


Написать комментарий