Pāris no Latvijas Īrijā attīsta paipalu biznesu

foto: buduars.lv
foto: buduars.lv

Pāris no Latvijas – uzņēmēji Vitālijs un Jūlija Konakovi, kuri dzīvo un attīsta savu biznesu Korkas pusē, cer tuvākajos mēnešos padarīt paipalu olas par pieprasītu produktu katrā Īrijas virtuvē, atsaucoties uz The Corkman rakstīto, vēsta Baltic Ireland.

Konakovu pāris pirms diviem gadiem iegādājies trīs paipalas, lai pašiem būtu olas.

«Mūsu valstī paipalu olas ir ļoti populāras, mēs bijām pārsteigti, ka Īrijā neviens par tām nezina,» J. Konakova stāstījusi žurnālistiem.
Uzzinot, ka paipalas un to olas Īrijā ir grūti atrodamas un ļoti dārgas, pāris saskatījis savu iespēju šo nišu aizpildīt. Pirms gada Vitālijs un Jūlija atvēruši savu paipalu audzētavu vecā siernīcā un tagad viņiem jau esot 2000 paipalu.

Lielākā daļa Īrijā nopērkamo paipalu olu tiek ievestas no Francijas. V. Konakovs stāstījis, ka to vidējā cena ir 3,50 eiro par kartona kastīti, kamēr viņu piedāvātās paipalu olas maksā 2,50 eiro par 20 gb.

Abi uzņēmēji aktīvi izplatot informāciju, ka paipalu olas ir barojoša, drošāka un garšīgāka alternatīva vistu olām.

J. Konakovai 27 gadu vecumā tika diagnosticēts krūts vēzis, un viņa lietoja paipalu olas, lai stiprinātu savu imūnsistēmu un atveseļošanās procesu ārstēšanas laikā. «Es lietoju jēlas olas pēc katras ķīmijterapijas reizes,» viņa stāstījusi.

V. Konakovs katru rītu brokastīs apēdot 20 vārītas olas, kā arī izlietojot dažas jēlas olas veselības uzturēšanai, rakstaBaltic Ireland.

Konakovi pārcēlās uz Īriju pirms 12 gadiem, kad viņam bija 20 un viņai – 21 gads.

Pirmais uzņēmējdarbības gads bijis grūts - bija jāiegulda nauda kā jebkurā jaunā uzņēmumā, bet papildus bija jārisina problēma, ka Īrijas mazumtirgotāji vispār nezināja, kas ir paipalas. V. Konakovs stāstījis, ka kāds vecmodīgs miesnieks, kurš tirgojis tikai gaļu un neko citu, sākotnēji atteicies ņemt tirgošanā paipalu olas. Tad uzņēmēji viņam piedāvājuši tirgot olas un norēķināties par tām tikai pēc tam, kad tās pārdotas. Nedēļas laikā visas tikušas pārdotas un miesnieks zvanījis un lūdzis, lai ved vēl.

Šobrīd Konakoviem jau esot izveidojies klientu tīkls visā valstī un viņu tālākie plāni saistīti ar Lielbritānijas tirgu. Vēl tiekot gaidīta atļauja tirgot arī paipalu gaļu.


Написать комментарий